Válassza az Oldal lehetőséget

Az első nagysebességű külső DVD-RAM író a Logitectől

A japán Logitec, melynek semmi köze a márkás kiegészítőiről ismert hasonló nevű vállalathoz, elsőízben jelentett be külső optikai meghajtót, melyet 12×-es DVD-RAM, 8×-os DVD+/-DL és 16×-os DVD+R/-R írási sebesség jellemez.

A Logitec rögtön két verziót kíván piacra dobni a Panasonic belsővel ellátott meghajtókból: az egyik az LDR-MA16FU2/WM, amelyet USB 2.0- és FireWire-felülettel is ellátnak, emellett mind a Windows, mind a Mac OS X operációs rendszerekkel kompatibilis lesz. A másik LDR-MA16U2 névre hallgat, melyet csak USB 2.0 kapuval szerelnek fel, és Japánban is elérhető lesz március végén, ugyanakkor, mint a többi modell. Az irányárak 16 380 és 14 175 jen körül alakulnak majd (ez kb. 28 000 és 24 000 forintnak felel meg).

Az első nagysebességű külső DVD-RAM író a Logitectől

A meghajtók legfőbb tulajdonsága a 12×-es DVD-RAM-írás (csak a Class 1, DVD-RAM Ver.2.2 lemezekre értendő, bővebb információért kattintsunk ide), de még ide sorolhatók a következő írási tulajdonságok is: 8×-os DVD+R/-R DL, 16×-os DVD+R/-R, 8×-os DVD+RW, 6×-os DVD-RW és 48x/32x CD-R/RW. Természetesen az írók olvassák a korábbi verziójú, 3x és 5x sebességű DVD-RAM lemezeket is. A még nagyobb kompatibilitás elérése érdekében a meghajtók támogatják a “Booktype setting” funkciót is DVD+R lemez esetén.

A forráshivatkozásra kattintva megtekinthetők a meghajtók specifikációi táblázatos formában.

A szerzőről