Válassza az Oldal lehetőséget

EIZO FlexScan S2133-H – ettől nem folyik ki a szemed!

Aki látott már közelről EIZO kijelzőt, az látott jó kijelzőt! Így volt ez régen, a katódsugárcsöves monstrumoknál, és így van most is, a lapos kijelzők idején. A FlexScan S2133-H egy olyan monitor, amit szívesen látnék az asztalomon!

photo big

Ott kezdődik a történet, hogy a kijelző nem csak dönthető, hanem emelhető is, sőt a panelt 90 fokkal el is forgathatjuk. Ott folytatódik, hogy LED háttérvilágítással rendelkező IPS panelt kapunk, és ott végződik, hogy mindehhez még 1600 × 1200-as felbontás is jár. Oké, tudom, ez nem teljes HD, de ennél a monitornál nem is fontos, hiszen munkára és nem filmnézésre lett tervezve.

Az IPS panelnek hála 1500:1-hez kontrasztarányt, 420 cd-es fényerőt négyzetméterenként, 6 milliszekundumos válaszidőt és 178/178 fokos betekintési szögeket kapunk. Csatlakozókban sincs hiány. Gyanítjuk, hogy aki ilyet vesz, az nem D-Sub-on keresztül akarja használni, de ha mégis, akkor sincs baj, hiszen azt is találunk a DVI-D és a DisplayPort mellett. Az EIZO FlexScan forgalmazása április 30-án kezdődik, ára várhatóan 1000 dollár alatt marad.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.