Válassza az Oldal lehetőséget

A Nokia és az Eurotel élő hálózaton teszteli a HSDPA-t

A vezető cseh mobilszolgáltató, a Eurotel Praha, spol. s.r.o. elindította Csehország első WCDMA 3G hálózatát.

A szolgáltatás beindítását megelőzően 2005. októberében a brnói kereskedelmi vásáron sikeresen mutattak be a Nokia HSDPA (nagy sebességű letöltés csomaghozzáféréssel) technológiával élőben lebonyolított 3G szolgáltatásokat, például videohívást, internetböngészést, vagy fájltovábbítást. Az első szakaszban Prága és Brno körzetében elérhető 3G szolgáltatások rövidesen az ország egészében rendelkezésre állnak majd.

“Örömmel jelentjük be, hogy ismét elsők vagyunk – Csehországban ezúttal a mobilszolgáltatók közül elsőként kínálunk felhasználóinknak a WCDMA 3G rendszeren olyan szolgáltatásokat, mint a mobiltévé, az élő videó, zeneletöltés az összes hangsávval, és a videohívás. Jelenlegi szolgáltatásainkat tovább bővítjük, és meg kívánjuk szilárdítani a piac innovátoraként betöltött szerepünket” mondta Stanislav Kura, a Eurotel Praha, spol. s.r.o. stratégiai és termékfejlesztési igazgatója. “A Nokia WCDMA 3G hálózattelepítések terén szerzett tapasztalata révén rekordidő alatt és a terveknek megfelelően sikerült elindítanunk a szolgáltatást.”

A Nokia és a Eurotel jelenleg a HSDPA-t is teszteli, amely fontos lépést jelent a gyorsabb mobilszolgáltatások biztosításában. A két vállalat az Eurotel Nokia 3G hálózati technológiát alkalmazó, élő hálózatán már lebonyolított egy 1,8 Mb/s letöltési sebességű HSDPA hívást. “Az internetböngészés jó példája azoknak a szolgáltatásoknak, amelyet a HSDPA biztosít majd a felhasználók számára. Emellett alátámasztja a Eurotel azon célját is, hogy a vállalat továbbra is a szélessávú mobil adatszolgáltatások éllovasa maradjon” mondta Stanislav Kura. “Elégedettek vagyunk a Nokia megoldásával és azzal a segítséggel, amelyet a vállalat a jó minőségű HSDPA hívás lebonyolítása során nyújtott. Nagy várakozással tekintünk a szolgáltatás kereskedelmi bevezetése elé.”

“Örömmel folytattuk a hosszú távú, sikeres együttműködésünket a Eurotel-lel, annak érdekében, hogy a WCDMA 3G szolgáltatások kereskedelmi bevezetésével magunk mögött hagyhassuk a cseh mobil kommunikáció e fontos mérföldkövét” mondta Matti Palomäki, a Nokia Networks üzletágának csehországi igazgatója. “A Nokia büszkén dolgozik együtt a Eurotellel a mobil multimédiás kommunikáció jövőjének alakításán.”

A szeptemberben bejelentett megállapodás részeként a Nokia rádió-hozzáférésű, és csomagkapcsolt gerinchálózatokat, többek között csúcstechnológiájú 3GPP Release 4 MSC szerverrendszert, Nokia Flexi Intelligent Service Node (ISN)-t, Nokia IP multimédia-alrendszert (IMS), és HSDPA-hoz használható Nokia UltraSite WCDMA bázisállomást biztosít a Eurotel számára. A Nokia a Nokia NetAct™ hálózatkezelési megoldását is a vállalat rendelkezésére bocsátja, emellett hálózattervezési, telepítési, üzemeltetési, és karbantartási szolgáltatásokat, valamint képzést biztosít.

A Nokia HSDPA megoldás a WCDMA 3G hálózat költségek szempontjából optimalizált, nagy teljesítményű szoftverfrissítése, amely a végfelhasználó számára jelentősen nagyobb letöltési sebességet kínál. A hálózatukat a Nokia HSDPA megoldással továbbfejlesztő szolgáltatók a nagyobb adatsebességet és teljesítményt kihasználva fokozhatják hálózatuk hatékonyságát, és felhasználónként kevesebb költség mellett több ügyfelet szolgálhatnak ki. A Nokia HSDPA megoldással a szolgáltatók jelentősen alacsonyabb költségek mellett kínálhatják a fejlettebb szolgáltatásokat. Jelenleg több szolgáltató ígéretes eredménnyel teszteli a HSDPA első kiadását.

A nagyobb feltöltési sebességet biztosító HSUPA (nagy sebességű feltöltés csomag-hozzáféréssel) a későbbiek során lesz elérhető. A Nokia rendszer feltöltési sebessége máris elérte a 384 kb/s-ot. A Nokia eddig több mint húsz HSDPA szerződést kötött, ezek közül hetet hoztak nyilvánosságra.

A Nokia és az Eurotel élő hálózaton teszteli a HSDPA-t 1

A szerzőről

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2