Oldal kiválasztása

A pendrive-ba zárt számítógép

A pendrive-ba zárt számítógép

100_100_crop_resizeA norvég FXI elkészítette a Cotton Candy első prototípusát. A pendrive méretű eszközt rádughatjuk asztali számítógépre, laptopra vagy a HDMI csatlakozón keresztül akár TV-re is.

A 8 × 2,5 cm-es apróság tömege alig 21 gramm, ám ebben az esetben remekül megállja a helyét az a kijelentés, miszerint kicsi a bors, de erős! Az eszközben 1,2 GHz-es, kétmagos ARM Cortex-A9-es processzor, 1 GB memória és ARM Mali-400MP grafikus vezérlő munkálkodik. Utóbbi közreműködése révén nagyfelbontású videókat is meg lehet tekinteni.

cotton-candy

Az FXI Cotton Candy 802.11n Wi-Fi-n és Bluetooth-on keresztül képes kommunikálni a külvilággal, ezenfelül HDMI csatlakozó és microSD kártya slot is található rajta. A közlemény egy igen érdekes megoldásra világított rá. A készüléket a HDMI porton keresztül csatlakoztathatjuk TV-re, amely ezek után vezeték nélküli billentyűzettel, egérrel, mobillal vagy tablettel vezérelhető. Az így létrejött kisteljesítményű HTPC konfiguráció Ubuntu-t és Android-ot futtathat, ennek köszönhetően pedig lehetőségek egész tárháza nyílik meg előttünk.

anytvsmart1

macsmart1

Az FX Cotton Candy lényegében egy felhő kliens eszköz, melnyek tápellátása az USB porton keresztül vagy egy külső adapter segítségével történhet. Az újdonság 2012 második felében kerülhet a boltok polcaira, az ajánlott végfelhasználói ára elméletileg 200 dollár alatt lesz.

Forrás: techpowerup.com

A szerző bemutatása

Árfolyamváltó

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink