Válassza az Oldal lehetőséget

Az iPad ötlete már megvolt 2000-ben is?!

Steve Jobs álítása szerint már 2000-ben kifejlesztettek egy táblagépet

Steve Jobs a meglepetések embere. Mára már megszoktuk, hogy ötleteivel, erőszakos stratégiájával sikert sikerre halmoz. Ezt bizonyítja az iPad minden rekordot megdöntő értékesítési volumene is. A 2010. június 1-3 között megrendezett D: All Things Digital konferencián Jobs újabb meglepetést okozott. Kijelentette ugyanis, hogy az iPhone-on debütált operációs rendszert még 2000-ben egy tablet kifejlesztéséhez hozták létre. Amikor a fejlesztő mérnökök bemutatták elképzelésüket, Steve Jobs szinte azonnal meglátta az abban rejlő lehetőséget, azaz hogy ebből mobiltelefont is lehetne fejleszteni. Mivel ebben látott nagyobb lehetőséget, az Apple a táblagép projektről átcsoportosított minden szellemi- és anyagi erőforrást az iPhone kialakításához.

A Wall Street Journal – 2003 óta – minden évben megrendezi digitális konferenciáját. Az idei konferencia egyik nagy bejelentése Steve Jobs-é volt. Az Apple vezére a konferencián kifejtette, hogy már a 2000-es év derekán elkezdtek gondolkodni egy érintésvezérelt táblagép kifejlesztésén, mégpedig abból az apropóból, hogy fel szerették volna váltani a billentyűzet használatát egy érintésérzékeny kijelző segítségével. Amikor a tervezés folyamat megvalósításra alkalmas fázishoz érkezett, Jobs úgy döntött, hogy érdemesebb újsütetű elképzelésükkel a felfutóban lévő okostelefon piacon próbálkozniuk. A döntés valóban remek és piacképes választás volt, hiszen az iPhone-ok az Apple újabb és egyre nagyobb ívű szárnyalását indították el. Az iPhone-siker bebetonozása után az iPad fejlesztése már-már gyerekjátéknak számított, hiszen az iPhone / iPod vonal óriási gyártási- és szoftverfejlesztési tapasztalatai már előre biztosították a sikert, melynek nagyságára azonban még az Apple sem számított.

Az iPad ötlete már megvolt 2000-ben isKK!__CÍMJAVÍTÁS__

Természetesen az újságírók feszegették többek között azt a kérdést is, hogy alkalmasak lehetnek e az iPad-szerű táblagépek a notebook-ok kiváltására. Steve Jobs a felvetésre meglehetősen óvatosan válaszolt. Kifejtette, hogy napjainkban a hagyományos PC-k visszaszorulóban vannak a könnyen kezelhető és hordozható készülékekkel szemben. A felnövekvő új generációkat már a megszokás sem köti, hiszen döntően már nem asztali számítógépeken, hanem notebook-okon nevelkedtek, és érintőkijelzős okostelefonokat használnak.

“Az ilyen horderejű változás az emberek egy részének szokatlan lehet, főleg azoknak, akik a desktopok világban nőttek fel. A fejlődés viszont már elindult ebbe az irányba. Hogy a jövő az iPad, vagy a hasonló kialakítású tabletek iránya lesz e ez, nem tudhatjuk? Azt sem, hogy ez a következő évben vagy csak hosszú évek múlva következik e be?!? Senki sem tudja, de egy biztos: ebbe az irányba haladunk” – válaszolta a kérdésre Steve Jobs.

Véleményem szerint a netbook piacát mindenképpen veszélyeztetik az iPad-szerű táblagépek, de komolyabb munkára természetesen jelenlegi állapotukban – még nagyon erős kompromisszumok mellett sem – nem igazán használhatók. Az is biztos azonban, hogy létjogosultságukat értelmetlen lenne kétségbe vonni, hiszen merőben más felhasználói réteg érdeklődési szférájába tartoznak, merőben más igényeket elégítenek ki, mint a netbook-ok.

Forrás: The Wall Street Journal

Az iPad ötlete már megvolt 2000-ben isKK!__CÍMJAVÍTÁS__

Az iPad ötlete már megvolt 2000-ben is?! 1

A szerzőről

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2