Válassza az Oldal lehetőséget

Az MSI és az ASRock is felkészült az új Ryzenekre

Az MSI és az ASRock is felkészült az új Ryzenekre

Egy matrica is segíteni fog az eligazodásban, így ránézésre megállapíthatjuk, hogy a deszka azonnal képes-e fogadni az új AMD Ryzeneket.

AMD Raven Ridge die shot

Az MSI minden különösebb hírverés nélkül implementálta az AGESA 1.1.0.1 kódot, minek köszönhetően az összes AM4-es alaplapjuk képes fogadni a Raven Ridge APU-kat. A frissítés más előnyökkel is jár, javult a PCIe eszközkompatibilitás és a memóriák terén is történtek előrelépések. A Redditen fellelhető hozzászólások alapján a legtöbb felhasználónál gördülékenyen lezajlott a frissítés, de néhány esetben problémák akadtak a RAM-ok feszültségével kapcsolatban. Ha biztosra akarunk menni, akkor a frissítés előtt érdemes lehet az MSI hivatalos fórumában utánajárni a dolognak.

Az ASRock is mind a 18 AM4 foglalattal felszerelt deszkáját felkészítette a Ryzen 5 2400G és a Ryzen 3 2200G fogadására; értelemszerűen ez azt jelenti, hogy az X370, a B350 és az A320 chipset egyaránt támogatást nyújt. A letöltésért természetesen a hivatalos oldalt kell felkeresünk.

amd ryzen readyEzt keressük a dobozon!

Kapcsolódó hír, hogy az AMD szabványosított egy Ryzen 2000 feliratú címkét, mely akkor kerülhet az alaplap dobozára, ha az már az első bekapcsolásnál támogatja az áprilisban megjelenő új szériát. Ha ezt nem látjuk az adott terméken, akkor első körben valószínűleg egy Summit Ridge (az aktuális generáció) sorozatú CPU-ra lesz szükségünk, hogy letudjuk a BIOS frissítést – utána már jöhetnek az újoncok. A második negyedévben egyébként elrajtolnak a 400-as sorozatú vezérlőhidak is, azoknál már biztosan megússzuk ezt a macerát.

Forrás: MSI, ASRock, Reddit

Az MSI és az ASRock is felkészült az új Ryzenekre 1