Válassza az Oldal lehetőséget

Az új CoH 2 kiütheti az NVIDIA Kepler kártyáit

Más nézőpont szerint a GCN architektúrás AMD kártyák aprítanak jól.coh2

Elsőként a német ComputerBase vizsgálta meg a Company of Heroes sorozat második tagjának teljesítményét, majd rövid idő múlva az orosz GameGPU oldal jelentkezett egy hasonló cikkel. Külön-külön nem értékeljük a méréseket, lévén, hogy összességében mind a két tesztsorozatnál hasonló eredmények születtek.

A CoH 2 méltó folytatás lett, az új verzió is igencsak gépgyilkosra sikeredett. Az elfogadható sebességhez AMD oldalon egy Radeon HD 7870 nem árt, még ennek a GeForce megfelelője bizony most a GTX 670. Bár az NVIDIA programozói valószínűleg már gőzerővel dolgoznak azon, hogy a meghajtó segítségével növeljék a sebességet, azonban nincsenek könnyű helyzetben, mert a GameGPU mérései szerint a játék VRAM igénye egészen durva szinten áll. A 2 GB videomemória akár már Full HD felbontásban elfogyhat, ha pedig még tovább emeljük a pixelek számát, akkor a 3 GB is elérhető.

coh vram_22 GB a beugró ebbe a játékba. (forrás: gamegpu.ru)

A fejlesztők a GPU mellett a CPU-ra is igen szépen rátehénkedtek, így a legjobb sebességhez mindenképpen négymagos processzorra lesz szükségünk – egy nem túl régi Intel megoldásban gondolkozzunk!

A fentiek alapján a Company of Heroes 2 még pár évig biztosan alkalmas lesz a számítógép teljesítményének felmérésére, a kérdés már csak az, hogy játszani mikor lehet vele.