Válassza az Oldal lehetőséget

Gyári vízhűtés az Inteltől?

Érdekes információ szivárgott ki az Intel tesztlaboratóriumából.

Az egység a rendkívül kompakt, zárt vízhűtőrendszeren kívül egy Peltier-elemet is tartalmaz, amely a központi egységre helyezve tovább növeli a hőelvonó képességet. Erről egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy egy 3,8 gigahertzes Extreme Edition processzort 5 gigahertzen üzemeltettek vele, és annak hőmérséklete nem volt több 62 foknál: a körülményeket figyelembevéve ez elég komoly teljesítmény.

Gyári vízhűtés az Inteltől

Mindezt elnézve felmerül a kérdés: miért? Erre csupán két értelmes válasz létezik: Egyrészt az Intelnek nem érdeke, hogy olcsón eladott Core és Pentium processzorait házi barkácsolással tuningolják drágább példányaik szintjére, ezért inkább ő maga kínálja fel rá a lehetőséget némi felárért, csúcsmodelljeiből pedig még nagyobb teljesítményt sajtol ki ily módon. A másik magyarázat a mostanság divatos HTPC-k (Házimozi-számítógépek) hűtésének kérdése — ezeknél a csendes működés alapkövetelmény, és a vízhűtés egyúttal ezt is felkínálja a vásárlónak.

A termék ATX és BTX változatban is kapható lesz, bár azon üzemek keresése még folyamatban van, amelyek megfelelő mennyiségben képesek gyátani a terméket. Az Intel üzletpolitikáját figyelembe véve az ár mindössze 50 dollár (kb. 10 ezer forint), ami egy ilyen komolyságú rendszerért cserébe igencsak jutányosnak mondható.

Gyári vízhűtés az Inteltől? 1

A szerzőről

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2