Válassza az Oldal lehetőséget

Jönnek az új Xperiák!

Jönnek az új Xperiák!

A Sony Mobile Communications bemutatta 2013. évi Xperia portfóliójának két legújabb tagját, az Xperia SP és Xperia L készülékeket. A 4G/LTE-képes Xperia SP HD kijelzőjével és dizájnjával, az Xperia L pedig kategóriájában egyedülálló – mind kép- és videókészítésnél is használható – HDR-képes kamerájával tűnik ki kategóriatársai közül.

10 Xperia_SP_Group_White

 

Az Xperia SP 4,6″-os HD Reality Display kijelzőjének megalkotásánál a pengeéles képek és kiváló fényerősség érdekében a Sony BRAVIA® TV-k mérnökeinek szakértelmét is hasznosították. A legújabb Mobile BRAVIA® Engine2 meghajtó pedig napjaink egyik legintelligensebb okostelefon kijelzőjévé teszi ezt azáltal, hogy elemzi a képernyőn megjelenő tartalmat, és automatikusan kiigazítja a képet a még nagyszerűbb élményért.

Az élesség növelése érdekében beállítja a helyes kontrasztot, csökkenti a zajt és élénkebbé teszi a színeket. Az Xperia SP nemcsak kivételes megjelenítést kínál, hanem mérnöki precizitással készült alumínium keretének köszönhetően, egy egységes, elegáns, mégis szilárd megjelenésű készülék. A figyelemre méltó formatervezési újdonság – a színváltó áttetsző csík – lehetővé teszi, hogy a felhasználók személyre szabják a beérkező hívások és üzenetek jelzőfényeit, sőt a világítás pulzálását akár kedvenc zenéjük ritmusára is beállíthatják.

Az Xperia SP főbb tulajdonságai:

 

 • Mérnöki precizitással készült alumínium készülékház
 • Szuper fényes 4.6″-os 720p HD Reality Display kijelző Mobile BRAVIA® Engine2-vel
 • One-touch funkciók NFC-vel, a még könnyebb zene és kép megosztásért a különböző készülékek között.
 • 4G/LTE a még gyorsabb szórakozásért és böngészésért
 • Az egyedülálló formatervezési újdonság – a színváltó áttetsző csík – lehetővé teszi, hogy a felhasználók személyre szabják a beérkező hívások és üzenetek jelzőfényeit, sőt a világítás pulzálását akár kedvenc zenéjük ritmusára is beállíthatják
 • 8 megapixeles Gyorsfotó funkciós kamera „Exmor RS for mobile” szenzorral, HDR-rel és Superior Auto funkciókkal a legjobb minőségű fényképekért, még sötétben vagy erős ellenfényben is.
 • STAMINA mód az optimális akkumulátor használatért
 • Elérhető fehér, piros és fekete színekben (országonként változhat)

 • 11 Xperia_L_Range2

 

A kedvező áron elérhető, divatos és praktikus Xperia L-be a Sony 8 megapixeles “Exmor RS for mobile” szenzoros fényképezője került beépítésre. A HDR funkciónak köszönhetően minden videó és fénykép tiszta lesz akár éjszakai sötétben, akár nagy ellenfényben készült is. A készenléti módból is alig több mint egy másodperc alatt fotót készítő Gyorsfotó funkciónak köszönhetően, pedig soha nem marad megörökítetlen egyetlen fontos pillanat sem. A 4.3″-os FWVGA kijelzőn pedig, könnyen visszanézhetőek a legjobb pillanatok.

Az Xperia L főbb tulajdonságai:

 

 • 8 megapixeles kamera az éles képekért, minden fényviszonyok között
 • 4.3″-os FWVGA kijelző
 • One-touch funkciók NFC-vel, a még könnyebb zene és kép megosztásért a különböző készülékek között.
 • Dual-core processzor a gyorsaságért
 • STAMINA mód az optimális akkumulátor használatért
 • Elérhető fehér, piros és fekete színekben (országonként változhat)

 

Mindkét készülékben megtalálhatóak a Sony médiaalkalmazásai egységes szórakoztatási élményt nyújtva a különböző Sony készülékeken. A “WALKMAN”, “Album” és “Filmek” alkalmazásokkal egy helyről kezelhetők az offline és online tartalmak. A “WALKMAN” és “Filmek” alkalmazással a készülékben található zenéket és filmeket játszhatjuk le, míg az “Album” alkalmazás a készüléken található képek böngészésén túl lehetővé teszi a Facebook ismerőseink képeinek lapozgatását, valamint képeink készítés helye szerinti böngészését is.

16 Xperia_SP

A mindkét készülékben megtalálható One-touch funkcióknak köszönhetően minden eddiginél egyszerűbben oszthatóak meg zenék vagy fényképek mindössze egyetlen érintéssel az arra alkalmas készülékeken, például a Sony SRS-BTV5 hangszórón, vagy a legújabb NFC-képes BRAVIA TV-ken. Mindezt kábelek, vezetékek vagy külön beállítások nélkül.

Mindkét készülék 2013 második negyedévében válik elérhetővé világszerte.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Árfolyamváltó

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink