Válassza az Oldal lehetőséget

Két új FX processzor érkezik

A DonanimHaber forrásai szerint két új modell (FX-4130 és FX-6130) megjelenése várható áprilisban. Az AMD már több mint öt FX sorozatú processzort indított el az első negyedév folyamán. 

amd-fx

Az AMD FX-4130 névleges órajele 3,8 GHz, ám egy apró Turbo Core löket révén ez 3,9 GHz-ig is felszökhet. A másodszintű gyorsítótár mérete 4 MB, ellenben az L3 tárkapacitása a korábbi típusokhoz mérten megfeleződött. Valószínűsíthető, hogy a cég így próbál túladni azokon processzorokon, melyek átmeneti tárolója a minimális minőségi követelményeket nem teljesíti. Természetesen az FX 4100-as sorozatnak megfelelően az újdonság 2 modullal és modulonként 2 végrehajtó egységgel rendelkezik.

amdfx kep

A hatmagos FX-6130 3,60 GHz-en ketyeg, de hála a dinamikus órajel növelésnek (alias Turbo Core) megfelelő körülmények között ez akár 3,9 GHz-ig is felemelkedhet. Szerencsére a mérnökök itt most nem bütyköltek a cache-hierarchiánál, így megmaradt a 2 MB L2 cache, valamint a 8 MB-os L3 gyorsítótár. Mindkét chipet a 125 wattos TDP osztályba sorolták. A várható árazásra nem derült fény.

 

Forrás: donanimhaber.com 

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2