Válassza az Oldal lehetőséget

Kibújt a nyuszi a kalapból, itt a Xiaomi új okosotthonos almárkája

Kibújt a nyuszi a kalapból, itt a Xiaomi új okosotthonos almárkája

Az új név Xiaomi Smartmi lett, és az új név alatt rögtön megismerkedhettünk három új okoseszközzel is!

Kibújt a nyuszi a kalapból, itt a Xiaomi új okosotthonos almárkája

A Xiaominál már annyi az almárka mint égen a csillag. Ember legyen a talpán, aki minden almárkát képes fejben tartani. Az új név amivel mostantól meg kell ismerkednünk a Smartmi. Ahogy a névből sejthetjük okoseszközöket fognak fejleszteni és gyártani ennél a csoportnál, mégpedig olyan okoseszközöket, amik könnyebbé teszik mindennapi életünket. A címben az okosotthonokra hivatkoztam, ami igaz is meg nem is, hiszen a legtöbb minket körülvevő okoseszköz otthonainkban van, azonban vagyunk néhányan, akik nem csak a lakásukban, hanem az autójukban is élnek. Szóval a termékek java része valószínűleg otthon használatos lesz, de találunk majd olyanokat is, amiket a házon kívül használhatunk okosan.

 

Xiaomi Smartmi párásító

A cégnek van már többféle méretű légtisztítója, van hőmérséklet és pára mérője, és van légkondicionáló berendezéshez vezérlője. Eddig viszont a párásító hiányzott a sorból.

Xiaomi Smartmi humidifier featured

A most bemutatott új eszköz tartályába egyszerre 4 liter vizet tölthetünk. A szerkezetben alacsony fogyasztású egyenáramú motorok működnek, így a fogyasztás baráti marad, mindössze 8 wattot eszik a kicsike. A párásítóban vannak különféle szenzorok is, így például érzékeli a borulást vagy ha valaki, mondjuk egy gyerek bele akar nyúlni, ilyenkor automatikusan megszakítja a működést.

Smartmi humidifier

Az új eszköz természetesen együtt tud működni a telefonos Mi Home alkalmazással, így ezen keresztül könnyedén tudjuk vezérelni, illetve a gép szenzorai által gyűjtött adatokat is láthatjuk, mint például a tartályban lévő víz mennyisége, a lakás hőmérséklete vagy a levegő aktuális páratartalma. Az új párásító nyitó ára 80 dollár, vagyis 20 ezer forint magasságában várható.

 

Xiaomi Smartmi konvektor

Ahogy feljebb olvashattátok a légkondi vezérlés már eddig is működött, így hűteni már tudtuk a lakást. Volt légszűrő, így kevesebb port nyeltünk be. Most megérkezett a párásító, hogy kellemes legyen a klíma a lakásban. Egy dolog még mindig hiányzik. Bizony, a fűtés.

Smartmi convector heater

Nos, a Xiaomi megalkotta a radiátort, hősugárzót, konvektort, vagy nevezd ahogy akarod. A leírásban olyan cifra szavak vannak, mint konvektív hőátadás, ami miatt kisebb a hőveszteség, meg tárgyalják a hideg és meleg levegő nyomását is. Sőt, két fokozaton tud fűteni, 1000 és 2000 watton, és az ezerről könnyedén át tudunk kapcsolni a 2000-re. Blablabla.

Xiaomi Smartmi convector heater featured

A lényeg, hogy ez egy passzív hősugárzó, és pont úgy működik, mint bármelyik filléres vacak. Hideg levegő alul be, meleg felül ki. Kéményhatás.

Ami viszont már nem blablabla, hogy ez az eszköz is Mi Home kompatibilis, tehát be tudjuk illeszteni a Xiaomi okosotthon ökoszisztémájába. Vezérelhetjük például telefonról, de beállíthatunk olyan finomságokat is, hogy például kapcsoljon ki, ha kinyitjuk az ablakot.

Xiaomi Smartmi convector heater

Ami még fontos, hogy kapott hőkorlátozót, hogy ne gyújthasson fel semmit, és érzékeli a dőlést is, 45 fokos dőlésszög után kikapcsol.

A hősugárzó ára 43 dollár lesz, holnap már meg is vehetjük, de a hírek szerint egyelőre csak a cég kereskedelmi platformján keresztül.

 

Xiaomi Smartmi autós inverter

Érdekes, hogy a Xiaominak van már autós invertere. AZ is tök jópofa darab, nem az a hülye azért nem vagyok fajtájú rondaság, hanem egy szép dizájnos valami. Valami, ami pont azt tudja, mint a Xiaomi Smartmi autós konverter, vagyis 12 voltból csinál nekünk 230 voltot.

Tudjuk jól, ezek az eszközök nem azért vannak, hogy például az egyel feljebb található hősugárzót beledugjuk, de kisebb fogyasztókat azért csatlakoztatni tudunk. Olyanokat, mint a notebook töltőnk, egy kisebb TV meg hasonlók.

Xiaomi Smartmi car power inverter sample

Nos, a Smartmi autós invertere pont ezt tudja, a kocsiban is lesz „fali” aljzatunk. Az egyetlen apró bökkenő, hogy ez kínai szabványú. Azért apró a bökkenő, mert fillérekért lehet hozzá rendelni átalakítót. A feszültség megegyezik kint és itthon, csak a dugó formája más.

A specifikációról egyelőre nem sokat tudunk, olyan információk vannak, hogy -10 és +50 fokos külső hőmérséklet mellett lesz működőképes, és hogy akár 10 ezer ki és bekapcsolást is gond nélkül elvisel.

Xiaomi Smartmi car power inverter inner pieces

Fontos képesség még, hogy támogatja a gyorstöltést is (Quick Charge 3.0). Az 5 voltos kimenetre kötött eszközt felismeri és í leghatékonyabb töltési móddal tölti. Ehhez persze az kell, hogy a töltendő eszköz is fel legyen erre a töltési módra készítve, mert egyébként nem fogja felismerni az inverter.

A termék ára 40 dollár, vagyis kb. 10 magyar ezres lesz.

 

Ez egyelőre csak egy beharangozó volt, ha érkeznek pontosabb információk a termékekről, akkor újra előveszem a témát.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.