Válassza az Oldal lehetőséget

Minden botlást elnézünk az Intelnek?

Minden botlást elnézünk az Intelnek?

Új seprű jól seper, a vásárlók jelentős része azonnal elfelejtette az AMD Ryzen CPU-kat.

Minden botlást elnézünk az Intelnek? 1

A német Mindfactory, az ottani piac egyik legnagyobb számítástechnikai kereskedője rendelkezik egy ama jó szokással, hogy hónapról hónapra publikálja az eladott processzorait. Ebből megtudhatjuk, hogy aktuálisan melyik tábor vezet, miként alakultak a bevételek, de arra is fény derül, hogy pontosan mely modellek voltak kelendőek.

cpu sold per month amd leftLátványos a változás.

A statisztikákból kiolvasható, a vásárlóknak az AMD Ryzen megjelenése után kellett néhány hónap, hogy higgyenek a saját szemüknek. Aztán persze hamar fellendültek az eladások, amit nyilván az is segített, hogy a vállalat hetek alatt a teljes portfóliót kialakította. Az Intel válasza októberig váratott magára, ráadásul már ez is egy előre hozott időpont volt, mert a Coffee Lake eredetileg később jelent volna meg – igazán olcsó alaplap egyébként még most sincs hozzá. A rajtot a készlethiány is nehezítette, az elérhetőség csak az év végére javult érdemben. A vásárlóknak viszont több sem kellett, a számok alapján az Intel sikeres ellencsapást mért, ugyanis a Coffee Lake széria az eladott darabszámot illetően azonnal az élre került – ez természetesen a bevétel rovatban is szemmel látható.

monthly revenue amd leftA Core i7 8700K népszerű a játékosok körében.

Mondhatnánk, ez eddig a papírformát jelentette. Az igazán meglepő az, hogy az Intel processzorok eladásai januárban tovább erősödtek, következésképp a hónap elején napvilágot látott súlyos biztonsági hiba egy cseppet sem aggasztotta a vevőket, a negatív hírek ellenére a Ryzen nem tudott labdába rúgni.

coffee lakeA Coffee Lake szépen muzsikál.

Mindent összevetve nem is olyan rossz hír ez, mert így az AMD ismét lépéskényszerbe került, ami igen kellemes hozadékokkal bírhat: árcsökkentés, frissítés és új modellek.

Forrás: wccftech.com, Mindfactory

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2