Válassza az Oldal lehetőséget

KugooKirin S4 – egy használható elektromos roller városlakóknak

A kellemes képességek mellé egy kellemes árat kaptunk.

KugooKirin S4 – egy használható elektromos roller városlakóknak

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de kezdek kicsit belezavarodni a Kugoo a Kugoo Kirin és a KugooKirin márkákba. Nyilvánvalóan egy cég áll mögöttük, de nem látom a logikát, hogy mi alapján válogatják szét a termékeket a három név alá. Na mindegy, ez csak egy kis kitérő volt, mert a fontosabb most az, hogy a címben említett kétkerekű jól sikerült és az ára sem veri le a csillárt a plafonról.

Képességek terén mondhatjuk megszokottnak, olyannak, ami már próbál alkalmazkodni a várható jogszabályoknak is. Emiatt a motorja maradt 350 wattos, ami 100 kilóig (sajnos közelítem), saját tapasztalatom szerint könnyedén mozgat minket. Mondjuk durva hegymenet elképzelhetetlen, de ha egyszer feltoltad, akkor lefelé már jól gurul.

Megkapjuk a megszokott 3 vezetésimódot, így kezdőktől a gyakorlott szkúteresekig mindenki használhatja. A 350-es motor mellé egy 10,4 Ah-ás akkupakkot kapunk, ezt egyszer feltöltve 40 kilométeres hatótávra is szert tehetünk. Ez persze testtömeg és domborzat kérdése is. Mármint nem a Te domborzatodé, hanem az úté, még mielőtt a hölgyek megijednek.

Van elől és hátul LED-es lámpa, van féklámpa is, kapunk tárcsaféket, aminek működésébe besegít az EABS nevű akármi is. Ez persze nem a megszokott ABS, egyszerűen csak a hátsókerékbe épített motor, ha nem kap áramot, akkor besegít a fékezésbe. Lényeges még, hogy 10 colos, ballonos gumikat raktak a rollerre, ami kelleni is fog, mert szemmel látható egyéb lengéscsillapítás nincs. Mondjuk sok szükség sincs rá, ez egy városi roller.

Egy dolgot emelnék még ki, ami nem más, mint a kisteherautókat megszégyenítő méretű műszerfal. Kár, hogy kihagyták a ziccert, és nem építettek be egy színes navigációt. Imádnám! Ezzel együtt a nagy kijelzőnek van értelme, olyan adatokat is látunk rajta, amit más rollereknél nem. Például a motor hőmérsékletét, a motoron mérhető feszültséget és az akkumulátoron mérhető feszültséget, és persze a töltöttséget is.

Ezek azért érdekesek, mert a motornak, bár védve van a túlmelegedéstől, mégis talán ez árthat a legtöbbet a napi használat során. A kétféle feszültségérték pedig jóval pontosabb képez ad az aktuális töltöttségről, mint a hagyományos kijelzés, mert utóbbi, ha terheljük a motort leesik, így jóval kisebb töltést mutat, mint ami valójában az akkumulátorban van.

Oké, a végére az ár. A KugooKirin S4 most a NNNEBIKES4 kuponkóddal 158 000 forint helyett 149 800 forintért, európai rektárból, ingyenes szállítssal, néhány napos szállítási idővel rendelhető. Vámolás nem lesz, az ár tartalmazza az áfát.

Vásárlás itt:

KugooKirin S4 városi elektromos roller

A szerzőről

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.