Válassza az Oldal lehetőséget

Lezajlott a LibreOffice Konferencia Párizsban

Lezajlott a LibreOffice Konferencia Párizsban

thumbs_libreofficeA LibreOffice Konferencia évente kerül megrendezésre, ahogy azt az OpenOffice.org idejében is megszokhattuk.

Egy konferencia remek lehetőség a további fejlesztési irányok meghatározására, kötetlen személyes beszélgetésre és a felhalmozott tudás átadására az egymástól akár több ezer kilométerre dolgozó kollégák között. A tavalyi – akkor még OpenOffice.org – budapesti konferencia után, idén a francia főváros, Párizs adott otthont a LibreOffice Konferenciának. Az előadások és a megbeszélések két helyszínen, négy teremben zajlottak. Szó esett a különböző LibreOffice programok fejlesztéséről, a marketingről, az egyéb fejlesztési lehetőségekről, az oktatásról, a kormányzati és önkormányzati valamint céges átállásokról, a lokalizációról, a LibreOffice munkáját koordináló The Document Foundation eredményeiről és a további célokról is.

Android-LibreOffice_thumb

A Párizsban megtartott LibreOffice Konferencia bejelentései közül néhányról:

  • Elkészült a LibreOffice irodai programcsomag online változatának egy prototípusa (erről videó itt). A LibreOffice Online Prototype-ot a SUSE-s Michael Meeks fejlesztette ki a Red Hat-os Alexander Larsson Broadway-ének felhasználásával. A rendszer aktívan használja a WebSocket és Canvas HTML5-funkciókat.
  • Portolják a LibreOffice-t Android és iOS eszközökre. A cél az, hogy a felsorolt rendszereket futtató tableteken és okostelefonokon is használható legyen a csomag. Ezek a projektek messze vannak még a termék állapottól. A fejlesztés 2012 végén, 2013 elején készülhet el. 
  • 500 000, a francia kormányszervek használatában levő, többnyire windowsos desktopot állítanak át OpenOffice.org-ról LibreOffice-ra. Az alapítvány szerint ez öt százalékkal növeli a piaci részesedésüket a Windows rendszereken.
  • 800 000 darab, LibreOffice-t és más nyílt forrású szoftvereket tartalmazó pendrive-ot osztottak ki Párizs környéki tanulóknak.

Forrás: hup.hu, libreoffice.hu,theinquirer.net, Hírajánló 

Lezajlott a LibreOffice Konferencia Párizsban 1

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2