Válassza az Oldal lehetőséget

MGCOOL Explorer Pro teszt – egy olcsó 4 K-s sportkamera

MGCOOL Explorer Pro teszt – egy olcsó 4 K-s sportkamera

Mint minden cikkünknél, úgy most is az utolsó oldalra maradt az értékelés. csapjunk akkor a húrokba!

Nos, az előző oldalakon leírtak alapján remélem, hogy senki nem gondolta, hogy ez a kamera használható felvételeket készít 4K felbontással. Azt reméltem azonban, hogy legalább 2,7K-nál már értékelhető minőségű felvétel készül. Az készült, de ezt az értékelést a gyártó biztos nem tenné ki a dicsőségfalára.

MGCOOL Explorer Pro 4K 30fps Sports Camera 6

Az igazán nagy probléma nem is a 4K és 2,7K felvételek kapcsán van. A nagy baj, hogy a minőség 1080p és 720p esetén sem javul igazán. Ennek okára nem tudok rájönni. Egyrészről látszik a videón, hogy a műanyag ház csúnyán megtöri a fényt, de ez még nem lehet magyarázat a tömörítésből adódó kockásodásra. Olyan érzésem támad a felvételek nézése közben, mintha az 1080p sem valós felbontás, hanem egy felskálázott felvétel lenne. Pedig, a hardver minőségét tekintve erősen kételkedem benne, hogy az lenne. Az egyetlen, amire gondolni tudok a hiba okaként, az a szoftver ami a kamerát hajtja. Ha viszont így áll a helyzet, akkor az egyetlen remény az lehet, hogy a firmware javításával sikerül majd idővel a minőségen javítani. Már persze, ha lesz hozzá frissítés.

Ahogy sejtettem, meglehetősen hiányzik a rázkódásvédelem is. Sajnos a sportok java része rázkódással jár. Síelünk, autózunk, motorozunk, szinte mindegy is, a rázkódás kiszűrése nagyon hasznos funkció, lenne.

Mivel használtam már sportkamerát motorozás közben tudom, hogy milyen tartozékok járnak hozzá. Sajnos az MGCOOL Explorer Pro tartozékai nem olyanok, mint amiket megszoktam. Itt ne a GoPro tartozékaira gondoljatok, hanem egy a jelen tesztben szereplőhöz hasonló olcsóbb kamera tartozékaira. Az MGCOOL tartozékait kénytelen voltam lecserélni, mert képtelen voltam annyira meghúzni a rögzítőket, hogy a rázkódástól ne mozduljanak el. A tartozékokhoz tartozik a vízmentes ház is, ami, ahogy feljebb jeleztem nagyon csúnyán töri a napfényt az objektív előtt. Ilyet sem tapasztaltam még más kameráknál. Mondjuk, legalább a vízállóság meg volt, lehet a medencében a víz alatt videózni.

MGCOOL Explorer Pro 4K 30fps Sports Camera 5

Az eddig olvasottak alapján sejthetitek, hogy nem fogom a kamerát az egekbe magasztalni. Röviden úgy értékelhetem, hogy az MGCOOL Explorer Pro csak a nevében pro. Igaz, mindössze 39 dollár jelenleg az ára, és ha őszinték akarunk lenni, akkor pont ennyit is tud. Akkor vedd meg, ha másra nincs pénzed, és ez nem csak erre a kamerára érvényes, hanem az összesre, amit hasonló árért kínálnak. Akkor merem megvételre ajánlani, ha nem ezzel akarod a nyári emlékeket rögzíteni, csak szeretnél néhány felvételt, amikben bemutathatod a haveroknak mekkora király vagy a pályán. esetleg akkor, ha a gyereknek szánod a vakáció idejére, hogy játszon vele és rákapjon a videózás ízére. ezekre a feladatokra tökéletes, minden másra pedig ott a MasterCard szomszédtól kölcsönkért marokkamera.

MGCOOL Explorer Pro 4K 30fps Sports Camera 9

Hogy érezzétek, itt a komoly probléma nem ezzel a kamerával van, hanem azzal, hogy a gyártók egy része megpróbálja elhitetni velünk vásárlókkal, hogy 50 dollár alatt 4K kameránk lehet. Hát nem lehet, sőt, azt kell mondanom, hogy a normál 1080p-s, de jó minőségű felvételt sem ússzuk meg 80-100 dollár alatt. Ez az a határ, ahol már normális minőségű FHD felvételt készíthetünk. A használható 4K kamerák ára valahol 150 dollár magasságában kezdődik, szóval ne kergessetek rózsaszín álmokat, 39 dollárért egy éppen használható, a haveroknak mutogatós felvételekre alkalmas kamerát kaptok csak, pont olyat, mint az MGCOOL Explorer Pro.

Tehát, ha a fentiek ellenére szeretnétek magatoknak vagy a gyereknek valamit, amivel videózhat a nyaralás alatt, vagy a strandon a medencében, akkor a kamerát ide kattintva megvásárolhatjátok: MGCOOL Explorer Pro 4K 30fps Sports Camera – BLACK

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.