Válassza az Oldal lehetőséget

MGCOOL Explorer Pro teszt – egy olcsó 4 K-s sportkamera

MGCOOL Explorer Pro teszt – egy olcsó 4 K-s sportkamera

A kamera a második teszthardver amit a GearBest áruháztól kaptunk. Szerencsére nem ők mondják meg miről írjunk, kiválaszthatom azt, amit ki szeretnék próbálni. Ahogy az előzőekben olvashattátok én már beszereztem egy sportkamerát tavaly, így van némi apró napi tapasztalatom is, nem csak a rövid kipróbálási idő, amíg egy tesztcuccot megnézegethetünk. Kíváncsi voltam, hogy fél év alatt történt-e valami változás. Emiatt aztán igyekeztem olyan kamerát kérni, ami másik lapkakészletet kapott.

MGCOOL Explorer Pro 4K 30fps Sports Camera 13

Az MGCOOL Explorer Pro tehát megérkezett hozzám. A szokásos kínai áruházas szürke nylonban egy fekete kockát találtam, a tetejére ezüsttel felvésve a kamera típusa. A dobozon ezen kívül semmi más nem szerepel, tehát nem találunk rajta sem reklámképeket, sem az elvárható minimum konfigurációs adatokat.

A kocka tetejét levéve rögtön a kamerával szembesülünk, ahogy puha szivaccsal körülvéve a vízálló házikójában ücsörög. A kamerát kiemelve egy vékonyabb papírból készült dobozt találunk. Ebben laknak a tartozékok és az angol nyelvű leírás. Aki találkozott már hasonló kamerával az ki se nyissa, pont úgy kell kezelni a MGCOOL-t mint a többi hasonló eszközt.

MGCOOL Explorer Pro 4K 30fps Sports Camera 12

A tartozékok is ismerősek lehetnek már más kameráktól. Lényegében ugyan azt kapjuk itt is. Van ugye a vízálló ház, kapunk egy keretet, amibe bepattinthatjuk a kamerát, és felrögzíthetjük vele szabványos csavarral rendelkező állványra vagy autós tartóra. Van kerékpáros/motoros tartó is, ami a kormányrúdra szerelhető. Kapunk egy 45 fokos fordítót hozzá, hogy ha felszereljük a kormányra a kamera előre ne pedig oldalra nézzen. Van még egy övcsipesz is, plusz két öntapadós tartó, amit leginkább sisakra történő rögzítésre ajánlanak. Itt meg kell állnom egy pillanatra és gratulálom kell annak az idiótának, aki ezekhez olcsó kamerákhoz ezt a sisakrögzítőt kitalálta. Ezeknek ugyanis EGYENES a talpuk, amikkel a sisakhoz kéne ragadniuk. Én még nem láttam olyan bukót, legyen az kerékpáros vagy motoros, aminek sima a teteje.

MGCOOL Explorer Pro 4K 30fps Sports Camera 11

Ennyit a tartozékokról, lássuk a kamerát.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.