Válassza az Oldal lehetőséget

Sikerült felavatni a Microsoft Store áruházat is

Sikerült felavatni a Microsoft Store áruházat is

Az eredetileg szuper biztonságosnak indult platformban nyolc olyan alkalmazást fedezett fel a Symantec, melyek cryptomining műveleteket hajtottak végre anélkül, hogy ehhez a felhasználók beleegyezését kérték volna.

1522310859 microsoft store story

A nyolc applikációt három fejlesztő publikálta, de erős bizonyítékok vannak arra, hogy ezek egy személyhez vagy csoporthoz köthetőek. A programok 2018 áprilisától az év végéig 1 900 értékelést kaptak, habár kétséges, hogy ezek teljes egészében valós jelentések voltak – valószínűleg hamis profilokkal is próbálták befolyásolni a számokat. Az sajnos nem derült ki, hogy a telepítések száma milyen nagyságrendben mozgott, a Microsoft ezzel kapcsolatban nem adott tájékoztatást.

microsoft store apps

A Symantec szerint a fő probléma az volt, hogy ezek az alkalmazások az adatvédelmi irányelveknél nem tájékoztatták a felhasználókat arról, miszerint a letöltés után virtuális bányászatra fogják használni az adott gép központi egységét. A biztonsági megoldásairól elhíresült cég tájékoztatása után a Microsoft törölte a szóban forgó appokat, úgyhogy azok most már nem elérhetőek az áruházból. Az eset annyiban mindenképpen tanulságos, hogy bebizonyosodott, a Microsoft Store sem nyújt tökéletes védelmet a rosszindulatú programokkal szemben, tehát itt sem árt az óvatosság.

Forrás: Symantec, ghacks.net

Sikerült felavatni a Microsoft Store áruházat is 1

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2