Válassza az Oldal lehetőséget

SLI csúcsra tör az ASRock

SLI csúcsra tör az ASRock

Az eddigi legdrágább ASRock alaplap készül a tajvani gyártó boszorkánykonyhájában.

Tavalyi hírünk és néhány termékbejelentés után mindenki számára világossá válhatott a tény, miszerint az ASRock valóban a felsőkategóriás alaplapok közé óhajt betörni. Legújabb alkotásuk nem másra, mint az NVIDIA “jó öreg” nForce 680i SLI készletére épül.

A Penryn1600SLIX3-WiFi azonban gyártói szokás szerint tartogat némi meglepetést. Az ASRock mérnökei révén a lap ugyanis teljes támogatást nyújt a 45 nm-en készülő négymagos processzorok számára is, sőt, a tehetősebbek akár az 1600 MHz-es csúcsegyedeket is választhatják, a lap tárt karokkal várja az 1000 dollár feletti árral megáldott központi egységeket. Memóriaoldalon már nem történt ekkora varázslat, a lapkakészlet tudásának megfelelően hivatalosan csak 800 MHz-es DDR2-es modulokat használhatunk.

SLI csúcsra tör az ASRock

Van viszont tri-SLI-hez illő bővítősín kialakítás, azaz akár három darab GeForce 8800 Ultrát is életre kelthetünk a három PCI Express ×16 foglalat révén. Azonban itt is tisztában kell lennünk az általános korlátozással, miszerint az egyik — jelen esetben a sárga — foglalat “csak” nyolcszoros sebességű adatátvitelre képes.

A lap többi paramétere gyakorlatilag megegyezik a konkurens nF680i SLI megoldásokkal, egyedül talán az igen frissnek számító Realtek ALC890 hangprocesszor és a mellékelt vezetéknélküli hálózati modul érdemel kiemelést a bőséges specifikációs listából.

A szerzőről

Árfolyamváltó

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink