Válassza az Oldal lehetőséget

Socket AM2 kontra 939 — a teljesítmény

Socket AM2 kontra 939 — a teljesítmény

Sokan kíváncsiak a címben felmerülő kérdésre. Az AnandTech szerkesztőinek oldalát is furdalta a kíváncsiság, ezért gyorsan lenyomozták, hogy mennyivel gyorsul, ha egyáltalán gyorsul a teljesítmény.

A cikkben letesztelték, hogy mennyivel gyorsul ugyanolyan órajelű, de eltérű foglalatú AMD processzoroknál a számítógép sebessége. Az új processzorok hamarabb a végfelhasználók kezébe is kerülhetnek, ugyanis az AMD előrébb hozta a foglalat debütálásának időpontját. A tesztgép egy AM2-es foglalatú Asus A8N32-SLI Deluxe, egy Athlon 64 X2 és egy FX-60 processzor, valamint 2 GB OCZ és szintén 2 GB Crucial memória. Az operációs rendszer szerepét a Windows XP Professional 2-es szervizcsomaggal ellátott változata töltötte be egy SATA2-es 200 GB-os Hitachi merevlemezen. Ne feledkezzünk el a videokártyáról, a GeForce 7800 GTX-ről se.

Érdekes eredmények születtek, ezt az alábbi táblázat hűen mutatja.

Socket AM2 kontra 939 -- a teljesítmény
A kép az AnandTech tulajdona.

Hát igen, 400 MHz-es DDR-ről ugyanolyan sebességű DDR2-re váltva nem hogy sebességnövekedést, hanem sebességcsökkenést tapasztalhatuk a legtöbb játékban, persze azért vannak kivételek (Call of Duty 2). Ez valószínűleg a rosszabb késleltetésnek tudható be, ugyanis köztudott, az AMD processzorok a kisebb időzítésekből többet profitálnak, mint a nagyobb memóriasebességből. Azonban ez a helyzet 800 MHz-es DDR2-re váltva megváltozik, 1-28 %-os teljesítménynövekedést tapasztalhatunk.

A forráshivatkozáson egyéb tesztelések, például időzítéssel kapcsolatosak is találhatók.

A szerzőről

Árfolyamváltó

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink