Válassza az Oldal lehetőséget

Vérfrissítés történt az NVIDIA mobil részlegénél

Hivatalosan is elindultak hordozható hódító útjukon a mobil G92-es grafikus vezérlők.

A tegnapi nap folyamán adtunk hírt a közelgő Mobility RV670-ről, mely hír végén egy mondatban ugyan, de megemlítettük a konkurencia terveit. Úgy látszik, a santa clara-i gyártó is olvasta a szaksajtó híreit és a mobil RV670-es pletykákra amolyan válaszként, rögtön be is jelentette a legújabb 8800M-es lapkákat.

Vérfrissítés történt az NVIDIA mobil részlegénél
Alienware m17x, az első 8800M GTX-es notesz

Rögtön két verzióban is megjelenik az új, G92-es magra épülő vezérlő, melyet akár Messiásként is nevezhetnénk a játékos noteszgépek piacán, hiszen az eddig uralkodó 8600 és 8700M nem éppen notebookvázakat szétfeszítő erejéről volt híres. A G80-as debütáláshoz hasonlóan GTX és GTS utónév szerepel a számsor mögött, ez az egy betűs eltérés a valóságban is minimális különbséget jelent. Amíg az órajelek és a memóriajellemzők megegyeznek, addig a számolóegységek tekintetében pont 32 darabnyi az eltérés. Természetesen a GTX rendelkezik a több stream processzorral, egészen pontosan 96-tal, míg a GTS “csak” 64 darabot tartalmaz. Ezek órajele 1250 MHz, míg a komplett mag 500 MHz-en üzemel. A memóriabusz miatt aggódóknak jó hír, hogy immár 256 bit szélességen szaladgálhatnak az adatok, amelyek maximum 512 MB-nyi mennyiségű memóriában tárolódhatnak.

Ahogy az a fenti képen is látható, elsőként az Alienware jelentett be noteszeket az új lapkákkal, azonban később várhatóan több, prémiumgépet is forgalmazó gyártó is bemutat hasonló teljesítményű gépeket.

A szerzőről

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2