Válassza az Oldal lehetőséget

Xiaomi Mi AirDots Pro 2 és Redmi AirDots S – neked melyik lesz jó?

Megújult a Xiaomi fülhallgató kínálata, természetesen javult a minőség.

Xiaomi Mi AirDots Pro 2 és Redmi AirDots S - neked melyik lesz jó? 1

A Xiaomi fülesei igen kadveltek, mert a kedvező ár mellé kítűnő minőség párosul. Az idő azonban halad, a fejlesztések nem állnak le, kell az új termék, hogy legyen mit eladni. Emiatt a korábban tökéletesnek hitt dolgokról is kiderül, hhogy van még mit csiszolni rajtuk.

Xiaomi Mi AirDots Pro 2 és Redmi AirDots S - neked melyik lesz jó? 2

A Xiaomi Mi AirDots Pro 2s és a Redmi AirDots S két teljesen eltérő kialakítású darab. Míg a Pro az Apple által bevezetett dizájnt viszi tovább, a Redmi fülhallgató az eddig megszokott módon a fülkagylóba illeszkedik. A forma mellett természetesen a képességek is eltérnek, már csak azért is, mert a Redmi AirDots S jóval olcsóbb. Kisebb a membrán mérete, kisebb az akkumulátor, ezzel együtt pedig az akkumulátoros üzemidő is, valamint a vízállóság a drágább darab IPX5 szintje helyett csak IPX4 szintű.

Xiaomi Mi AirDots Pro 2 és Redmi AirDots S - neked melyik lesz jó? 3

A legfontosabb különbség azonban még nem hangzott el, ez pedig a támogatott kodekeknél érhető tetten. A Xiaomi az új Mi AirDots Pro 2S-t már a jövőre készítette fel, így a kodekek között a DSP helyett már az új LDHC 3.0 verziót találjuk, amivel kimondottan a MIUI felhasználóknak kedveznek. Persze csak azoknak, akiknek a telefonja támogatja már ezt a kodeket, ebből pedig jelenleg még kevés van, konkrétan csak két típus, a Xiaomi Mi 10 és a Redmi K30 Pro. Természetesen várható, hogy a jövőben az LHDC kodek támogatást további telefonok is megkapják, így egyre többen élvezhetjük majd az LHDC nyújtotta kiemelkedő hangminőséget.

Részletes adatok:

  XIAOMI MI AIRDOTS PRO 2S  REDMI AIRDOTS S
Súly 4,5 g (fülhallgatónként) 4,1 g (fülhallgatónként)
dobok 40 mAh fülhallgató / 450 mAh tok 25 mAh fülhallgató / 350 mAh tok
Rakodási idő 1 óra 2 óra
Autonómia 5 óra 4 óra
Készenléti idő 24 óra az esettel 12 óra az esettel
Hangszóró átmérője 14,2 mm 7,5 mm
Támogatott kodekek LHDC / AAC / SBC DSP / AAC / SBC
Támogatott protokollok HFP / HSP / A2DP / AVRCP
Kapcsolódás Bluetooth 5.0
Vízállóság IPX5 IPX4
Töltőfelület USB C / Qi Mikro usb
Ár 63 euró 27 euró

 

Vásárlás itt:

Xiaomi Mi AirDots Pro 2S

Redmi AirDots S

 

További Xiaomi hírek oldalunkon

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.