Válassza az Oldal lehetőséget

A Canon-tól hangos a sajtó: itt a C300

A Canon-tól hangos a sajtó: itt a C300

A Canon Hollywoodban mutatta be profi filmes pályára szánt kameráját, olyan szakemberek voltak a Paramount Stúdióban, mint Martin Scorsese.

A Canon-tól hangos a sajtó: itt a C300

Jelenleg az Arri Alexa és a RED Epic uralja a filmes szakmát, utóbbi már Scarlettel is előrukkolt, ellenük küldi harcba a C300-at a Canon. A készülék tulajdonképpen egy cserélhető objektíves kamera, melyre vagy a gyártó népszerű EF objektíveit rakhatjuk, vagy a szakmában használatos PL bajonettes megoldásokat használhatjuk (két külön változat készül). A specifikáció egyébként nem tűnik lélegzetelláítónak, ám aki látta a kamera felvételeit meg volt elégedve vele. A 8,3 megapixeles Super-35 CMOS szenzor képeivel a Digic DV III képfeldolgozó processzor operál. A FullHD videókat CF kártyára menthetjük, melyből (kártyaolvasó) rögtön kettőt is találunk a C300-on, ezen kívül HD-SDI outputtal találkozhatunk a kompakt kamerán. Persze mindent lehetne róla mondani, csak azt nem, hogy szép lenne, viszont használata a kis méretnek köszönhetően legalább annyira egyszerű, mintha egy átlagos DSLR fényképezővel videóznánk. Ahogy azt megszoktuk dolgozhatunk keresővel, de akár LCD-t is csatlakoztathatunk a készülékhez. Emellett a Canon négy új EF Zoom (két 14.5-60mm és két 30-300mm), valamint három EF standard objektívet ajánl a géphez (24mm, 50mm, és 85mm), melyekkel a 4K felbontás is elérhető. A Canon EOS-C300 2012 januárjában jelenik meg 20 000 dolláros áron.

A promóképek előtt nézzük meg az első, a kamera által készített rövidfilmet, a Möbius-t, valamint a hozzá járó “így készültet”.

canonc300leadpicdantetktk

canonc300presspic-03

canonc300presspic-06

canonc300presspic-08

canonc300presspic-12