Válassza az Oldal lehetőséget

Bemutatjuk: Kábelfektetés Kolink módra

Kábelek, drótok, csatlakozók, csomagolás. Milyen cikket írni egy rakás kábelről? Hát, nem túl felemelő, nem túl világmegváltó, és nem is túl addiktív feladat. Az szinte bizonyos, hogy nem szeretnék, de nem is fogok rászokni.

 

2

Ugyan akkor nem is butaság. Annyi mindenről írtunk már cikket. Videokártyákról, alaplapokról, USB kütyükről, meg CPU-hűtőkről, miért ne írhatnánk kábelekről is? Már csak azért sem bolondság a dolog, mert egy bizonyos hardver fajtáról szóló cikkünket sokszor kezdjük úgy, hogy na, melyik, azaz alkatrész, amitől nem lesz gyorsabb a géped, de ha szart veszel belőle, füstbe ment terv lesz minden, amit a számítógéppel kapcsolatban megálmodtál? Hát persze, hogy a tápegység!

Blank

A tápegység tehát fontos része gépünknek, még ha nem is nagyon veszünk róla tudomást. Ott ketyeg a háttérben, tolja az elektronokat a hardverbe, aztán ezekből kép meg hang lesz, meg tuning, meg rossz esetben füst.

34

Ott vannak ugyanakkor a kábelek, amikről aztán végképp nem beszélünk. Adják az alaplaphoz, beszereljük, adják a routerhez, bedugjuk, oszt megy a delej. Kit érdekel, hogy megy az a delej? Kering össze-vissza, vagy végig süvít, vagy sok ellenállásba ütközik és kimelegszik a nagy hőtermelésben? Ezzel marhára nem foglalkozunk. Teljesen természetes, hogy a drót vezeti az áramot. A kerítés is vezeti, na és?

11

Pedig, az a bizonyos „drót” nem csak a vezetékből áll ám. Vannak ott még egyéb testrészek is, úgy, mint a szigetelés, a csatlakozó, a csatlakozón a menetes rögzítő, meg ilyen semmiségek. Vajon tényleg semmiségek ezek? Hát persze, hogy nem! Akinek esze van, az jól meggondolja egy gépépítés előtt, hogy milyen kábeleket vesz!

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.