Válassza az Oldal lehetőséget

NEC tablet a Windows 8 erejével

Persze az is lehetne a cím, hogy a Windows 8 gyengeségével, de ez egyrészről nem hangzik jól, más részről meg van olyan, aki szereti a Windows 8-at.

necVK18VTGGaug1-686x387

Mielőtt egy kő eltalálna megjegyzem, én is szeretem a Windows 8-at, főleg, ha tableten van. A csempés felületnek egy ilyen táblagépen van igazán értelme, az asztali gépen a megszokott desktopot nem helyettesíti, inkább csak lassítja a munkát.

Na, de ez most mindegy is, térjünk vissza a táblagéphez. Az NEC szerkezete 1,80 GHz-es Intel Atom Z2760 processzort tartalmaz, a képátló 10,1 inch, a felbontás 1366 x 768 képpont. Természetesen kapacitív, vagyis érintésérzékeny a kijelző, ráadásul a pen supportot is, vagyis írkálhatunk rá, de nem golyóstollal. A gépben 2 GB RAM, 64 GB háttértár és SD kártya foglalat található. Kamera van elől és hátul. Az első 2-, a hátsó 8 megapixeles. Elfogadhatatlan lenne, ha kimaradt volna a GPS-, a WiFi- és a Bluetooth 4.0 rádió. Találunk még rajta mini-HDMI portot is, hogy a képet ki tudjuk tenni tévére. Az energiaellátásért egy 8120 mAh-ás akku felel. A cucc bevezető ára 1373 dollár, augusztusban már kereshetitek az internetes áruházakban.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.