Válassza az Oldal lehetőséget

Rejtett kamerákkal, keretek nélkül érkezik a Xiaomi MIX 3

Rejtett kamerákkal, keretek nélkül érkezik a Xiaomi MIX 3

Máris vége is a notch korszaknak?

Rejtett kamerákkal, keretek nélkül érkezik a Xiaomi MIX 3

Magunk részéről erősen reméljük, hogy az iPhone X által népszerűvé tett notch-nak, vagyis a képernyő felső részébe benyúló szenzorszigetnek hamar vége lesz. A nem is olyan régen bemutatott oPPo Find X, napjaink talán legszebb telefonja már motorral mozgatott rejtett kamerálat kapott, és nagyon úgy tűnik, hogy ehhez hasonló úton indul el a Huawei és a Xiaomi is.

mix 3 2

Egy blogbejegyzésben jelent meg az első valós kép a MIX sorozat új tagjáról, ami a bejegyzés szerint októberben debütálhat a boltok polcain. A hardverről még nem kaptunk információkat, de furcsa lenne, ha nem a Snapdragon 855 muzsikálna majd benne – persze ehhez addig meg is kell jelennie, de állítólag az első lapkák már a gyártóknál vannak- sok memória és még több háttértár mellett. Ami viszont lényeges, hogy a telefon extrém vékony kávával rendelkezik, és jól látható, hogy az előlap lecsúsztatásával kerülnek elő a kamerák. Hogy a szenzorok, mint például a közelség érzékelő hol lesz nem tudjuk, de valószínű, hogy sikerült elrejteni a vékony keretben.

A lecsúsztatható előlap nem új találmány, sok évvel ezelőtt, az okostelefon kor elején például a Nokia is élt ezzel a módszerrel, igaz, ott a billentyűzet elrejtése volt a cél.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.