Válassza az Oldal lehetőséget

Praktikus és olcsó az Alfawise MB05 F1.4 menetrögzítő kamera

Praktikus és olcsó az Alfawise MB05 F1.4 menetrögzítő kamera

A felszerelés pofon egyszerű, a kép minősége jó, már csak a baleseteket kell elkerülni.

Praktikus és olcsó az Alfawise MB05 F1.4 menetrögzítő kamera

Sajnos az elkerülésben a kamera nem fog segíteni, de legalább, ha megvan a baj a segítségünkre lehet az eset tisztázásában. Persze ennek leginkább akkor örülhetünk, ha nem mi voltunk a hunyók, ellenkező esetben kontraproduktív a kamera használata.

Alfawise MB05 F1.4 Car DVR Dash Camera 2

Az Alfawise új kamerája picike, a tömege mindössze 72 gramm, a felszerelés pedig kétoldalas ragasztóval történik a szélvédő belső oldalára, lehetőleg a középső tükör mögé. A mellékelt tesztfelvétel alapján a minőségre nem lesz panasz. A beépített Sony Exmor IMX323 szenzor jónak mondható, a kép feldolgozását végző Novatek 96658 inkább csak erős közepesnek. Ennek ellenére a felvétel alapján meggyőző a minőség, annyit mindenképpen tud a kamera, hogy a rendszámok olvashatóak legyenek akár éjszakai felvételnél is. A felbontás kétféle lehet, FHD vagyis 1920 x 1080, vagy HD, vagyis 1280 x 720 képpont. A rögzített képkockák száma 30 vagy 60 per másodperc a felbontás függvényében.

A kamera amúgy 170 fokos lencsével rendelkezik, szóval lát a kocsi előtt mindent. Ezért is érdemes középre szerelni, így tuti nem marad le egyetlen fontos részlet sem. A kamerába épített akkumulátor 140 mAh kapacitású, ez nem mondható túl acélosnak. A gyártó az üzemidőt a következő módon határozta meg: Long time. Köszönjük Emese! Szóval a lényeg, hogy bár a kamera jónak tűnik, nem árt venni a fáradságot és kiépíteni az áramellátást, ami persze a kédergumi mellett általában nem túl bonyolult feladat.

Alfawise MB05 F1.4 Car DVR Dash Camera 3

Szokás szerint a végére maradt az ár. A ma indult és szeptember 30-ig tartó bevezető akcióban akár 43 dollárért, vagyis 12 ezer forint alatt megveheted, ha délelőtt 11-kor benne vagy a napi első 5 vásárlóban. Ha nem lesz szerencséd, akkor a kamera ára 48 dollár, vagyis valamivel több, mint 13 ezer forint. Ilyen árkölonbségnél nem izgulnék, ha nem férek bele az első ötbe, de azért érdemes próbálkozni!

A kamera bevezető akciójáról itt találsz információt: Alfawise MB05 F1.4 menetrögzítő kamera bevezető akció

A kamerát egyébként itt tudod megvenni: Alfawise MB05 F1.4 menetrögzítő kamera vásárlás

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.