Válassza az Oldal lehetőséget

GELID ventilátorok – a csend jegyében

Ahogy a boltban elkezdtek a dobozba kerülni a ventik, már látszott, hogy bizony érdekes darabokról lesz szó. Ez kicsit meg is nyugtatott, mert elég nehéz lett volna összehozni egy több oldalas cikket néhány siklócsapágyas csodáról.

A légkergetők kétféle csomagolásban érkeznek. Az egyszerűbb fehér dobozban az olcsóbb kivitelű, míg a díszesebb fekete-zöld csomagolásban a drágább darabok tartózkodnak. Az olcsóbb kivitelt fekete keret és fehér lapát, míg a drágábbat fényes fekete keret és áttetsző kék lapát jellemzi.

GELID ventilátorok - a csend jegyében 1 GELID ventilátorok - a csend jegyében 2

A két verzió között a felhasznált műanyagokon túl is lesznek lényeges eltérések, de erről majd később. Ami viszont a tartozékoknál lényeges, hogy vannak tartozékok. Ez egy faramuci mondat lett, de tényleg, látott már valaki olyan típust, ahol az olcsóbb darabok mellé is adtak gumitüskéket a szereléshez? Ha ez nem lenne elég, akkor csicsát kedvelők még matricát is találhatnak minden ventilátor mellett, amivel gépük előlapját díszíthetik.

GELID ventilátorok - a csend jegyében 3

A drágább verziók a tüskék és a matrica mellett tartalmaznak egy, a Zalmanéhoz hasonló fordulatszám-szabályozó egységet is. Ez sem semmi. Nem holmi fantáziadús elnevezéssel ellátott előtét-ellenállás, hanem egy teljesen rendben lévő szabályozó. Arról már ne is szóljunk, hogy a drágább, amúgy Gamer jelzővel illetett ventilátorok dobozolása is mutatós, a kartonon belül műanyag tálca, abban pedig szépen elrendezve a tüskék, a szabályozó és maga a ventilátor.

GELID ventilátorok - a csend jegyében 4

Azután még egy dolog, amin eltátottuk a szánkat. Minden ventilátornál találtunk a kábelezésen hálót, amelynek a két vége zsugorcsővel szépen le volt zárva. Azt hiszem, ez már túl sok a jóból. Azt még nem tudom, hogy kerepelnek-e a ventik, de a csomagolás és tartozékok első osztályúak.

 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.