Oldal kiválasztása

Itt a Xiaomi MI 10 és Mi 10 Pro

Itt a Xiaomi MI 10 és Mi 10 Pro

A Xiaomi ma bemutatta új csúcstelefonjait, amik immár árban is felveszik a versenyt a konkurenciával.

Itt a Xiaomi MI 10 és Mi 10 Pro 1

Bár az eddigi zászlóshajókra sem lehetett panaszunk, a Xiaomi jó előre közölte, az új mobilok már a prémium kategóriát célozzák, így az áruk is magasabb lesz, mint ahogy azt, az eddigi csúcsmodelljeiktől megszokhattuk. Ennek különsebben nem örülünk, bár tény, hogy az új telefonok tényleg jól sikerültek.

Itt a Xiaomi MI 10 és Mi 10 Pro 2

Az előzetes hírek, a kiszivárgott információk többnyire igaznak bizonyultak. Egyértelmű volt, hogy a központi egység a Qualcomm legerősebb darabja, a Snapdragon 865 lesz, ahogy az is, hogy rengeteg memória, akár 12 GB, és méretes háttértár, akár 512 GB is elérhető lesz. A kijelzővel kapcsolatban sem kaptunk új információkat, vagyis a hajlított szélű AMOLED panel felbontása, mérete, illetve a szelfikamera számára, a kijelző bal felső sarkába helyezett lyuk is valósággá vált. A fényerő és a kontrasztarány természetesen a legjobb lesz, ami elérhető. A kijelző kapcsán fontos megemlíteni, hogy a Xiaomi immár két fényérzékelőt használ, az egyik elől, a másik hátul figyel, a telefon pedig az innen kapott adatok alapján szabályozza automata módban a képernyő fényerejét.

Itt a Xiaomi MI 10 és Mi 10 Pro 3

Aki követi a híreket, annak az sem lesz újdonság, hogy az Mi 10 két változatban kerül a boltok polcaira, a komolyabb verzió neve Pro utótagot kapott. A két telefon között különbség csak az akkumulátor kapacitása, a töltési módok erőssége és a kamerarendszerben tapasztalható. Akkuból az Mi 10 4780 mAh, míg a 10 Pro 4500 mAh kapacitásút kapott, előbbi mellé 30 wattos, míg a Pro modellhez 50 wattos vezeték nélküli gyorstöltés jár.

Itt a Xiaomi MI 10 és Mi 10 Pro 4

A legjobban talán a kamerák minősége érdekelte a közönséget, és ahogy sejteni lehetett, a Xiaomi egy világelső telefont tett le az asztalra az Mi 10 Pro-val. Mind a két telefonon 4-4 hátsó kamera található, és érdekes módon, ezek képességekben, legalábbis papíron, együttesen tudják nagyjából azt, amit a Xiaomi Mi Note 10 kamerarendszere egyedül. Mind a két készülék főkamerája a már ismert 108 megás Samsung szenzort használja, ahogy a Note 10 esetén, úgy itt is annyi különbséggel, hogy az olcsóbb 7- míg a Pro változat 8 tagú lencserendszert kapott. Az Mi 10 emellett egy 13 megapixeles széleslátószögű és egy 2 megapixeles makro kamerával dolgozik, a nyegyedik optika pedig a 2 megapixeles mélységszenzorhoz tartozik. Telefotó megoldás tehát itt nincs.

Itt a Xiaomi MI 10 és Mi 10 Pro 5

A Pro verzió ezzel szemben a 108-as főkamera (1 / 1,33 ″ Samsung érzékelővel, 0,8 μm pixelméret, f / 1,69 rekesz, OIS, 8P lencse LED vaku) mellett egy 12 megapixelest (1 / 2,6 hüvelykes 2PD érzékelő) 2x zoommal és dedikált portrémóddal,  egy 8 megapixelest telefotó képességekkel (10x hibrid zoom és 50x digitális zoom), végezetül egy 20 megapixeles széleslátószögű kamerát (117 ° ultra-széles látószögű lencse, 8k 30fps, 4k 60fps, 960fps 720p) találunk. Ahogy látszik, innen a makro kamera hiányzik az Mi Note 10-hez képest, de ezt valószínűleg kevesen bánják. Ami viszont lényeges, hogy a telefon kamerarendszere a DXoMark tesztjén az eddigi legmagasabb pontszámot (124 pont) kapta.

Itt a Xiaomi MI 10 és Mi 10 Pro 6

Nagy meglepetések tehát nincsenek, a Xiaomi Mi 10 és 10 Pro valóban igazi csúcstelefonok lettek, ahogy azt a gyártó ígérte. A Xiaomi már az Mi Note 10-el és Note 10 Pro-val beszállt a kamerák csatájába, és talán meglepő módon, de rögtön a dobogó legfelső fokát vette célba, ráadásul eredményesen. A Xiaomi Mi 10 és 10 Pro, így tulajdonkáppen csak folytatja a hagyományt a kamerák terén, nem mellesleg, minden más szempontból is jelentős erőt mutatva.

Egyéb képességek közül érdemes még kiemelni, hogy a vezeték nélküli hálózatokhoz immár egy wifi 6 csatolót kapunk,illetve azt, hogy a telefon valódi sztereó hngrendszert kapott. Természetesen van NFC is!

Itt a Xiaomi MI 10 és Mi 10 Pro 7

Az árak kapcsán,ahogy azt már írtam, a Xiaomi legalább egy szinttel feljebb lépett. Az európai árakat még nem ismerjük, de csodálkoznék, ha a 12 GB memóriával és 512 GB háttértárral szerelt Pro verziót meg lehetne 300 ezer forint alatt kapni, sőt, ha tippelnem kéne, inkább a 330-340 ezer forinthoz lesz közelebb. A gyengébb kamerával szerelt alaptípus ára sem fog 200 ezer forint megállni, ezek az árak pedig jelentős, akár 20-25 százalékos többletet jelentenek az Mi 9 tavalyi bemutatkozó áraihoz képest.

A szerző bemutatása

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Árfolyamváltó

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink