Válassza az Oldal lehetőséget

Samsung DVD-író 22×-es pörkölési tempóval

A fejlődés nem áll meg!

Igen, a fejlődés nem áll meg, azonban jogosan vetődik fel a kérdés: szükségünk van-e ilyen írási sebességre? Főleg úgy, hogy kereskedelmi forgalomban még mindig csak 16×-os tempóban írható lemezek kaphatók. A módszer annyiból áll, hogy az író lehetőséget (a 18×-os meghajtók elterjedésétől kezdve) ad az általuk minőséginek vélt 16x-os korongok magasabb értéken történő megírására, mely érték immár eléri a 22×-es, azaz a 29 700 kilobájt per másodperces sebességet – legalábbis elviekben.

Samsung DVD-író 22×-es pörkölési tempóval 

A Samsung új, Super-WriteMaster SH-S223 névre hallgató egységének legnagyobb újdonsága ez az írási sebesség. Az író nemcsak a 16× –> 22× felturbózást támogatja, képes a 8×-os egyszer írható lemezek 12×-es sebességgel történő égetésére is.

Sebességadatok összefoglalva:

DVD+R

22×

DVD-R

22×

DVD DL +R

16×

DVD DL -R

12×

DVD+RW

DVD-RW

DVD-RAM

12×

Az eszeveszett tempónak köszönhetően a napvilágot látott információk szerint egy 4,7 GB-os DVD±R korong megírásának ideje 4 perc 26 másodpercre csökken, ez 6%-os időspórolást jelent a 20×-os meghajtókhoz képest, míg egy 4,7 GB-os DVD-RAM égetése kevesebb, mint 12 percünkbe kerül – itt az elért csökkenés mértéke 30%.

Samsung DVD-író 22×-es pörkölési tempóval

Az SH-S233 a kornak megfelelően SATA interfésszel érkezik, ismeri a SAT (Speed Adjustment Technology), TAC (Tilt Actuator Compensation), Double OPC (Optimum Power Control) és Buffer Under Run Free technológiákat. Ezt egészíti ki még Magic Speed5 és ABS (Automatic Ball Balancing System), mely csökkenti a vibrációt és a keletkező zajt. The SH-S223 emellett környezetbarát is, ezért megkapta RoHS minősítést is.

Samsung DVD-író 22×-es pörkölési tempóval

Az íróhoz kapott szabad felhasználású szoftver lehetőséget ad fotó, video, kép és egyéb tartalmak egyszerű felírására, az optikai egység firmware verziója pedig akár interneten keresztül is frissíthető a Samsung oldaláról.

A várható arról egyelőre nincs információ.

A szerzőről