Válassza az Oldal lehetőséget

Teljes képernyős ujjlenyomatolvasón dolgozik a Huawei

Teljes képernyős ujjlenyomatolvasón dolgozik a Huawei
68 / 100

Végre ezen a téren is várhatunk némi előrelépést.

Teljes képernyős ujjlenyomatolvasón dolgozik a Huawei 1

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de a kijelző alatti ujjlenyomatolvasó nekem teljesen felesleges. Valahogy jobban kézre (ujjra) ált a hátlapi megoldás, ami ráadásul gyorsabb és pontosabb is volt.

A Huawei a friss hírek szerint dolgozik a megoldáson, és teljesen új irányból közelíteni meg a problémát. Olyan telefonokat szeretnének készíteni, amiknél az ujjlenyomat érzékelés a teljes kijelzőn, nem csak egy pontban működne. Az új megoldás a cég közlése szerint nem problémamentes, hiszen a mostaninál jóval több biometrikus szenzort kéne felhasználni.

A több szenzor többe is kerül, ráadásul ezek működtetése jócskán megnöveli az energiafelhasználást, értsd rövidebb lesz az akkumulátoros üzemidő. A Huawei állítása szerint, a technológia, amin dolgoznak, használni a fogja a gépi tanulás módszerét, amivel elérhető, hogy ne kelljen folyamatosan minden szenzornak készenlétben állnia.

A hírhez kapcsolódik, hogy a Huawei nyilatkozata szerint, az új ujjlenyomat érzékelő kijelzővel ellátott telefonok egyidőben jelenhetnek majd meg a kijelző alatti szelfikamerával. Pontos dátum egyelőre nincs, de úgy tűnik hogy minimum, egy, de lehet, hogy még két generációt kell várnunk.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2