Válassza az Oldal lehetőséget

ASUS UL30A – a határtalan lehetőség

Az ASUS UL30A esetén nincs nehéz dolgunk. Az ASUS sajtóanyagaiból már régóta tudtuk, hogy mire számíthatunk, esetünkben pedig ezek a számítások mind be is jöttek, vagyis az ASUS valóban létrahozott egy új osztályt, mely használhatóbb, vagy inkább másra is használható, mint egy Eee PC, ám az üzemidő tekintetében azzal mégis versenyképes.

ASUS UL30A – a határtalan lehetőség 1

Ez persze nem lenne elég az üdvösséghez, hiszen napjainkban a hordozható gépek igazi fénykorukat élik, ez pedig azzal jár, hogy a piac tömve van ilyen gépekkel. Ahhoz, hogy a vásárló ASUS gépet vegyen az első lépcső, hogy megakadjon rajta a szeme, minden más csak ezután jöhet. Az ASUS-nál ezt tudják is, így a nálunk járt UL30 esetében igen jó munkát végeztek a dizájnerek. A gép kimondottan mutatós, az anyagválasztással sem lehet problémánk.

Az ASUS notebookja kézbe fogva sem rossz. Könnyű, mégis stabil gép benyomását kelti. Az összeszerelésre nem lehet panasz, a felületek, a burkolatok jól illeszkednek, az összbenyomás, a vonalvezetés szemnek tetszetős képet ad. A burkolati elemek nem nyikorognak, nem hajlanak kényük kedvük szerint.

ASUS UL30A – a határtalan lehetőség 2

Egy dologgal még adósak maradtunk a cikkben, ez pedig az üzemidő. Ahogy azt már többször jeleztük az ASUS 12 vagy több órát adott meg, mi pedig kipróbáltuk ez az állítás megállja-e a helyét. A próbához a négy választható teljesítmény profil közül a legtakarékosabbat választottuk, a kijelző fényerejét 50 százalékra állítottuk, és elindítottunk egy DivX videót végtelen ciklusra állítva. A videó egy jól ismert sorozat epizódja volt, nagyjából háromnegyed órás terjedelemben. Méréseink szerint a gép nyolc óra 14 percet üzemelt, ekkor négy százalékos töltöttségnél kapcsolta le magát. Ez az adat ugyan nem érte el az ASUS reklámjában szereplő értéket, de további takarékoskodás mellett nem tűnik lehetetlennek a 10-11 órás üzemidő elérése, ez pedig egy ekkora kijelzővel, ilyen erősségű hardverrel szerelt gép esetén igencsak dícséretes.

ASUS UL30A – a határtalan lehetőség 3

A cikk végső lezárásaként tehát leírhatjuk, hogy az ASUS UL30A teljes megelégedettségünkre hozta amit vártunk tőle. A külső és a belső kiegyensúlyozott, szép öszképet ad, ami mindenképpen az ajánlott kategóriába sorolja az UL sorozat ezen tagját!

A gépet a teszt idejére az ASUS hazai képviseletétől kaptuk, köszönet érte! Tájékoztatásuk szerint az ASUS UL30A bruttó ajánlott végfelhasználói ára 209 900 forint.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.