Válassza az Oldal lehetőséget

Core i7 hűtők tesztje

Core i7 hűtők tesztje

Ismét egy ismeretlen név (legalábbis számomra). A gyártó internetes oldala szerint 2008-ban, Tajvanon alapították a céget, ami szinte tegnap volt, ám a leírtak szerint a vezető szakértők 22 évnyi tudással a hátuk mögött fogtak bele az új hűtők gyártásába.

Core i7 hűtők tesztje 1 Core i7 hűtők tesztje 2

A borda ismét a hővezetőcsöves alapra épül, érdekessége, hogy a lamellák két tornyot formáznak, vagyis a többi gyártó termékétől eltérően középen nem érintkeznek. Ez állítólag jót tesz a borda teljesítményének. Mi egyelőre kicsit kétkedünk, de a mérések majd megmutatják az igazat.

A borda 45 darab nikkelezett alumínium lamellából, hat darab nikkelezett 6 milliméteres csőből, és a nikkelezett talpból áll. A csövek itt is — mint minden normális megoldásnál — kétfelé hagyják el a talpat, így ebben az esetben a meleg 12 úton jut a lamellákba, melyek belső fele zárt, ezzel adva irányt a levegő útjának.

Core i7 hűtők tesztje 3 Core i7 hűtők tesztje 4

A gyártó ventilátort nem mellékel a hűtéshez, így azt mindenki saját kedve és pénztárcája szerint szerezheti be.

A bemutató után lássuk a számszerű adatokat!

  • Méretek: 130 × 74 × 158 mm
  • Anyag: alumínium lamellák nikkelezve, rézcsövek nikkelezve, réz talp nikkelezve
  • Hővezetőcsövek: 6 × Ø 6 mm
  • Tömeg: 790 gramm
  • Kompatibilitás: Socket 1366, 775  

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.