Válassza az Oldal lehetőséget

Core i7 hűtők tesztje

 

Érdekes történet ez az Intel új foglalatáról, és a hozzátartozó hűtésekről. Talán még nem is volt arra példa, hogy ennyi időnek kelljen eltelni ahhoz, hogy végre kellő számban kezdjenek hazánkba érkezni az újdonságok. Igaz, minden új processzornál van egy rövidebb-hosszabb idő, amíg az új hűtések megérkeznek, de most valóban sok hetet vártunk.

Az első tesztekben, amiben a Core i7 szerepelt, kényetlenek voltunk egy Nexus HTPC hűtőt használni (ezúton is köszönet érte a Hardverker csapatának), ami enyhén mulatságos volt. A dobozon ugyan szerepelt a kompatibilitási listán, de a valóság az volt, hogy csak üggyel-bajjal tudtuk felaplikálni. De legalább ezt sikerült, mert ha ez a hűtő sem lett volna, akkor sokáig várhattak volna nyájas olvasóink a cikkekre.

Core i7 hűtők tesztje 1
Megahalems – a két torony

Aztán végre befutott a Scythe egyetlen darabja, ami már valóban kompatibilis volt, ám ezután megint csak a nagy csönd. Sok hét telt el tehát, míg végre a PC Gear kopogtatott ajtónkon, és jelezte, hogy három olyan hűtést szándékszik adni, amik kifejezetten az új processzorra illeszkednek. Mondanom sem kell, örültünk, mint az a bizonyos majom a farkának.

Elérkezett tehát az idő, hogy belecsapjunk a tesztekbe, ám mielőtt a konkrét számokkal ismerkednénk, következzen a szokásos bemutató!

 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.