Válassza az Oldal lehetőséget

Core i7 hűtők tesztje

Core i7 hűtők tesztje

A Thermalright hűtője nem nevezhető újnak. Hogy mégis belekerülhetett ebbe a cikkbe, annak az az oka, hogy jó. Ilyen egyszerűen. Jó volt, amikor megjelent, de teljesítménye elégséges a mai napig. A gyártó szerencsére nem feledkezik meg régi termékeiről sem, így amihez érdemes, ahhoz kaphatunk új és új leszorítókat, amikkel az újabb processzorokra is felszerelhetjük őket.

A borda nem a régi thermarightos hagyományok felé halad. Álló bordáról van szó ebben az esetben, mely réz talpból, réz csövekből és alumínium lamellákból áll össze. Érdekesség, hogy a gyártó nikkelez mindent, amit ér, így semmi sem az, aminek látszik. A talp valóban réz, még akkor is, ha el van dugva a sárgás csillogás.

Core i7 hűtők tesztje 1 Core i7 hűtők tesztje 2 Core i7 hűtők tesztje 3 Core i7 hűtők tesztje 4

A polírozott, kicsit karcos talpat hat darab cső köti össze az alulamellákkal. A csövek két irányba hagyják el a talpat, így 12 irányba tudják a meleget elszippantani. Külön érdekesség, hogy a lamellák a szélüknél meg vannak hajlítva kicsit, hogy a légáram útját megtörjék, és a levegő egy részét az alaplapra irányítsák. Ezzel együtt valószínűleg nem lesz elegendő a levegő irányának változtatása az alaplap hűtéséhez.

Következzenek ismét a számszerű jellemzők, hogy utána a tesztbe is belefoghassunk!

  • Méretek: 63,5 × 132 × 160,5 mm (Csak a borda)
  • Tömeg: 745 gramm (Csak a borda)
  • Ajánlott ventilátorméret: 120 mm
  • Kompatibilitás: INTEL: Socket 775, AMD: Socket AM2, Socket939 (külön kiegészítővel Socket 1366)  

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.