Válassza az Oldal lehetőséget

LC-POWER tápos és házas újdonságok

Újabb LC-POWER bemutatónkban nemcsak tápok, hanem egy ház is helyet kapott. Ráadásul egy olyan kuckó, ami már a csomagolás kibontása nélkül is erőteljes várakozással töltött el minket.

LC-POWER tápos és házas újdonságok 1 LC-POWER tápos és házas újdonságok 2 LC-POWER tápos és házas újdonságok 3

A gyártó fantázianevet nem adott a házikónak. 3049S a család neve, a BS pedig a színt jelöli, vagyis black-silver. A dobozon a BR jelölést tüntették fel, ez jobban tetszett volna, a fekete-vörös kombináció igazán mutatós lehet élőben, képen legalábbis nagyon jól néz ki. Van egy harmadik variáns is, ez a B, vagyis black edition, ami kevés angoltudás mellett is érthetően szimplán fekete.

Lépjünk is tovább a színeken, lássuk a házat, illetve a csomagolást!

A doboz az LC-POWER-től megszokott módon nélkülözi a távol-keleti csicsát. A fehér kartonon csak a BR ház, és néhány adat látszik. Először is megtudhatjuk, hogy a számítógépházat a Slim ATX Midi-torony alfajába sorolhatjuk, ami nagyjából annyit tesz, hogy teljes méretű ATX lapot fogad, de a magassága (esetünkben inkább a vastagsága) csak nagyjából a fele a normál méretnek. Ezek azok a házak, ahol oda kell figyelni arra, hogy milyen bővítőkártyát vásárolunk hozzájuk, mert a minimális elvárás, hogy a kártya ne legyen magas, és legyen hozzá feles hátlapi takarólemez.

LC-POWER tápos és házas újdonságok 4

Itt és most fontos megemlíteni, hogy a fent leírt feles méret miatti nehézséget el kell néznünk az LC-POWER-nek, hiszen a 3049S egy igazi, vérbeli és hamisítatlan multimédia PC számára készített kuckó. Ezekből a fajtákból már nem eggyel találkozhattak nyájas olvasóink oldalainkon, így mi is és olvasóink is végezhetünk némi összevetést.

Ennek az összevetésnek lenne is értelme, mert a jelen tesztben szereplő ház bizony a legjobbak között van, ami az LC-POWER-től bizony meglepetés. No nem azt mondjuk, hogy a gyártó házai rosszak, egész egyszerűen más kategóriában versenyeznek. A gyártó legtöbb termékének a közép- vagy alsókategóriában kell megállnia a helyét, és ott bizony szépen domborítanak. A 3049S viszont valami egészen más. Egy másik világ, egy másik minőség. Érthetjük ezt a belső kidolgozásra és a külsőre is, mert bár meglehetősen finnyás népek vagyunk mi hocosok, ez a házikó osztatlan sikert aratott. Mindjárt le is írjuk miért.

Kezdjük a külsővel!

LC-POWER tápos és házas újdonságok 5

Az előlap harmonikus, nincs agyoncicomázva. Sem a fényes, sem a matt felületek nem hatnak gagyinak, minden a minőséget tükrözi. Karcállósági próbát nem végeztünk, nem mertünk végezni, mert nem szerettük volna, ha a fejünket letekergetik a nyakunkról.
A bekapcsológomb, mely üzem közben szép pirosan világító keretet kapott, sajnos alul helyezkedik el, így a földre állítva a gépet nagyot kell hajolnunk. Cserébe viszont a csatlakozók felülre kerültek egy ajtó mögé, így azokat könnyen elérhetjük. Az ajtót kinyitva találunk egy reset gombot, két USB-kaput, egy mikrofon be- és egy fejhallgató-kimenetet, valamint egy eSATA-csatlakozót. Bizony, ez is van, és milyen jó, mert így hordozható eszközeinkről villámgyorsan tudjuk az adatokat a gépre átmozgatni úgy, hogy közben nem kell a hátulján matatni. Nagy piros pont a gyártónak ezért.

LC-POWER tápos és házas újdonságok 6LC-POWER tápos és házas újdonságok 7

A csatlakozók ajtaja mellett találjuk az optikai meghajtó tálcájának szánt helyet. A lemez is ajtó mögül bújik elő, ami ismét csak tetszetős megoldás, nem szeretjük, amikor egy nappaliban álldogáló gépen látszik a meghajtó előlapja.

A külső igazi csemegéje a kijelző, mely a bekapcsoló gomb mellett helyezkedik el. Talán ez lesz az a pont, ahol a vélemények jelentős eltérést fognak mutatni a hasznosság tekintetében. Arról, hogy jól néz-e ki, nem érdemes vitázni, mindenki saját ízlése szerint eldöntheti a kérdést. A hasznosság viszont már kevésbé szubjektív. A kijelző nagy méretű, ám hasznos adatot nagyon keveset tartalmaz. A felső részen egy Colorsound elnevezésű mező van, ahol négy sávban figyelhetjük a hangok dinamikájának változását. A sávok külön mutatják a mély, a magas és a két középső oszlopban a köztük lévő tartomány hangerejét.

LC-POWER tápos és házas újdonságok 8 LC-POWER tápos és házas újdonságok 9

A kijelző alsó részén találhatunk hasznos adatokat, igaz, csak kettőt. Két kör alakú jel közül az egyik azt jelzi, hogy forog a megfigyelt ventilátor, a másik pedig, hogy működik a gép, vagyis, hogy meleg van benne. Ezen körök alatt végre számszerű formában is láthatjuk a megfigyelt ventilátor fordulatszámát, alatta pedig a gép belső hőmérsékletét.

LC-POWER tápos és házas újdonságok 10 LC-POWER tápos és házas újdonságok 11

A külsőhöz még egy fontos dolog tartozik, ez pedig a fényezés. A festés vastag, egyenletes – és fényes. A fújásból következő narancsosodás csak nagyon picit figyelhető meg rajta, ami nagyjából annyit tesz, hogy 20 centiről már csak egy fényes fekete felületet látunk. Az ujjlenyomatokra — mint minden hasonló fényezés — ez is érzékeny, de mire való egy jó törlőrongy, ha nem arra, hogy a szép kis házikónkat fényezgessük vele?

LC-POWER tápos és házas újdonságok 12

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2