Válassza az Oldal lehetőséget

Panasonic kamerák 78-szoros optikai zoommal

Panasonic kamerák 78-szoros optikai zoommal

altKompakt méretükön túl, ezek az új videokamerák többek között továbbfejlesztett 78-szoros ultra optikai zoommal rendelkeznek, mely az optikai képstabilizátor aktív funkciójával kiegészülve zoomolás vagy sétálás közben is lehetővé teszi az éles, elmosódásmentes felvételek készítését.

 

 

Három kamera kerül forgalomba várhatóan március közepétől: az SDR-H85-ös modell 80 GB-os merevlemezre ill. SDXC-/SDHC-/SD-memóriakártyára rögzíti a felvételt; az SDR-T50 4 GB beépített memóriába vagy memóriakártyára rögzíti a videókat; az SDR-S50 pedig SDXC-/SDHC-/SD-memóriakártyát használ a felvételek tárolására. A készülékek a következő színekben lesznek kaphatók a régió országaiban: H85 (fekete/ezüst/vörös), T50 (fekete), S50 (fekete, pezsgő, piros, fehér.

Mind a négy modellhez 70-szeres optikai zoom tartozik továbbfejlesztett 78-szoros optikai zoom funkcióval, mely utóbbi a CCD képrögzítés szempontjából hasznos felületét használja ki maradéktalanul a zoomteljesítmény fokozására nagylátószögű beállítás esetén. Ennek köszönhetően egyaránt készíthetők nagyívű tájképek és erős ráközelítéssel készített dinamikus közeli felvételek. Az új aktív mód beállítással egészült ki a Panasonic kézremegést korrigáló funkciója, a továbbfejlesztett optikai képstabilizátor. Ez a beállítás hatékonyan küszöböli ki a zoomolás közbeni kézremegést, és a sétálás közben fellépő nagyobb mértékű kézremegést is.

Panasonic kamerák 78-szoros optikai zoommal

Egy új AF/AE-követő funkcióval egészül ki a népszerű iA funkció. A felvétel készítője az AF/AE-gomb benyomásával egyszerűen rögzítheti az élességet és expozíciót az éppen a képernyő közepén elhelyezkedő tárgyra vagy személyre. Ez biztosítja, hogy a tárgyról/személyről készült felvétel mindig az optimális AF/AE beállítással történjen.

Az új szélzajszűrő – melyet a Panasonic a korábbi szélzaj-csökkentő funkcióból fejlesztett tovább – automatikusan kiszűri a szélzajt, és emellett biztosítja a természetes hangok életszerű felvételét is.

Az MPEG-2 (XP/SP/LP mód) felvételi formátum mellett az új modellek támogatják a magasabb tömörítési arányú H.264/AVC (LXP/LSP/LLP mód) formátumot is. A H.264/AVC formátum lehetővé teszi 106 órányi és 40 percnyi filmanyag rögzítését (LLP módban)*, ami közel az MPEG-2 formátumú felvételi idő duplája, miközben a képminőség csaknem teljesen azonos az MPEG-2 által biztosítottal. Így nem kell aggódni a tárhely kapacitás betelése miatt még kiskapacitású SD-memóriakártya használata esetén sem. A H.264/AVC formátum kiváló kompatibilitása a számítógépekkel lehetővé teszi a videoklipek pc-n történő lejátszását, arra történő rögzítését vagy weboldalakra (pl. YouTube) való feltöltését. A videoklipek Apple Mac számítógépekre is rögzíthetők az iMovie alkalmazás segítségével. A videokamerákhoz járó VideoCam Suite szoftver és egy DVD-író (opcionális) használatával a videoklipek MPEG-2 formátumra konvertálhatóak és DVD-re rögzíthetők.

* 64 GB-os SD-memóriakártya használata esetén

 

Panasonic kamerák 78-szoros optikai zoommal

Mindegyik videokamera tartozéka a “VideoCamSuite 3.0” számítógépes szerkesztőszoftver (Windows operációs rendszerhez). Ennek részét képezi a “Smart Wizard” (intelligens varázsló), amely azonnal betöltődik, ahogy a videokamera egy személyi számítógép USB-kimenetéhez csatlakozik. A képernyőn megjelenő útmutató követésével a szoftvert korábban soha nem használó videós egyszerűen másolhatja a jeleneteket számítógépre vagy írhatja ki DVD-re. A szoftver segítségével gyorsan feltölthetők a klipek a YouTube-ra, így az élmények internetes megosztása minden korábbinál könnyebb. A program kompatibilis az új fejlesztésű Long Recording (hosszú felvétel) móddal a számítógépre vagy DVD-re* történő íráskor.

* DVD-RAM /DVD-R /DVD-RW

  • AVC/H.264 video másoláskor MPEG2 formátumra konvertálódik.
  • YouTube és a YouTube logo a YouTube Kft. törvény által védett márkajelzése.

Merevlemezes (HDD) / SD-kártyás videokamera

(SDR-H85)

Az SDR-H85-ös modell nagy mennyiségű filmfelvételt képes merevlemezén ill. SDXC-/SDHC-/SD-memóriakártyán tárolni. A beépített (80 GB) merevlemezen mintegy 74 óra 30 percnyi (LP módban készült) felvétel tárolható, míg az opcionális kiegészítő 64 GB-os SDXC-memóriakártyán 60 óra 30 percnyi (LP módban készült) felvétel rögzíthető. A H85 ideális társ hosszabb eseményekre vagy utazás alkalmával. Kivételes megbízhatóságot és magas fokú adatvédelmet nyújt. Ez egyrészt köszönhető a memóriakártya használatának, mely mozgó alkatrész híján ellenáll a külső környezeti behatásoknak (pl. rázkódás, ütés), másrészt a beépített merevlemezt védő ütéscsillapító köpenynek.

Panasonic kamerák 78-szoros optikai zoommal

Belső memóriás / SD-kártyás videokamera

(SDR-T50)

Az SDR-T50 a felvételeket belső flash memóriába, vagy SDXC-/SDHC-/SD-memóriakártyára (opcionális) rögzíti. A beépített 4 GB-os memórián 3 óra 20 percnyi (LP módban készült) filmfelvétel tárolható. A külön megvásárolható 64 GB-os SDXC-memóriakártya további 60 óra 30 percnyi (LP módban készült) felvétel tárolását teszi lehetővé. Az ikermemóriás kamkorder „Folytatásos felvétel“ funkciója a belső memória tárkapacitásának telítetté válásakor automatikusan a készülékbe helyezett memóriakártyára folytatja a felvétel rögzítését. Így a T50-es modell (4 GB-os beépített memória) 64 GB-os SDXC-memóriakártyával 68 GB-os teljes tárkapacitást nyújt, ami 64 óra 10 percnyi folyamatos (LP módban készült) és 128 órányi (LLP módban készült) felvételt tesz lehetővé. Az T50 mérete kisebb, mint a merevlemezes videokameráké, így kevesebb helyet foglal el. Ez a modell különösen ellenálló a külső hatásokkal szemben, ezért ideális választás a hosszabb utazásokhoz.

SD-memóriakártyás videokamera

(SDR-S50)

Egy SDXC-/SDHC-/SD-memóriakártyával a kompakt SDR-S50 ideális a mindennapi használatra. Kivételes védettsége a külső hatásokkal szemben és könnyű hordozhatósága sokoldalú modellé varázsolja, melyet érdemes akár mindenhová magával vinnie.

Panasonic kamerák 78-szoros optikai zoommal 1

A szerzőről