Válassza az Oldal lehetőséget

Scythe-ból sosem elég!

Úgy alakult a helyzet, hogy ismét a Scythe termékei kapcsán kell egy apróbb írásgyakorlatot elvégeznem. Nem esik nehezemre, mert egyrészről nem ördőngősség néhány ventilátorról, meg előlapi kijelzőről írni, másrészről meg tetszenek is a cuccaik.

Scythe-ból sosem elég! 1

Amúgy nem tudom feltűnt-e olvasóinknak, hogy minden hónapra jut valami újdonság a lapjainkra tőlük. Ez több dolgot jelenthet. Vagy a régi motyók nem fogynak – ezt nem nagyon hiszem -, vagy rájöttek, hogy ahhoz, hogy képben maradjanak nem árt időnként valami újdonságot piacra dobni. Persze ennek a fene nagy, sűrűn megjelenő újdonság tengernek is meg van a maga hátránya, még pedig az, hogy igazi, valódi egetrengető újdonság nem érkezik. Előnyükre legyen mondva mástól sem nagyon, szóval azt kell hinnünk, a PC-s piac egy kicsit beállt, mint a hal szeme.

Scythe-ból sosem elég! 2

Nem teljesen a cikkhez tartozik, de nem tudom az feltűnt-e valakinek, hogy a hagyományosan havonta kiadott új videokártyákon és processzorokon kívül más “érdekesség” nem nagyon érkezik, sőt mostanában azt figyeltem meg, hogy a nagy NVIDIA-ATI, Intel-AMD fanok belharcai is elcsendesedtek kicsinykét. Ez is az irányba mutat, hogy lassan nem lesz min vitatkozni.

A szívügyemnek tekintett hűtések, házak piacán is ez a helyzet, vagyis a hővezető csövek megjelenése óta ott sem történik szinte semmi. A gyártók húzkodják le az újabb és újabb bőröket a technológiáról, de itt véget is ért a történet. Egyedül talán a folyékonyfémes hűtés vihetett volna egy kis fényt az éjszakába, de ahogy a külföldi teszteket olvasom rájövök, hogy ez a dolog vagy nem akar működni, vagy ezt az első próbálkozást kalapálták el nagyon. Ami tény, hogy a hozzá fűzött reményeket nem váltotta be. Arról már ne is szóljunk, hogy milyen nevetséges, hogy egy processzorhűtéshez külön tápegységet kell a gépünkbe szerelnünk.

Na, a kis bakugrás után térjünk vissza a Scythe-hoz, hiszen cikkünk miattuk születik. Ezen írásunkban három ventilátor bemutatására teszünk kísérletet, ezek mellett pedig megvizsgálunk két előlapi kijelzőt, és egy kiegészítőt, melyet a processzorhűtőik mellé ajánlanak.

Lássuk sorrendben az alanyokat!

Scythe-ból sosem elég! 3

  • Kaze Master 5,25″ vezérlő panel
  • Kaze Master 3,5″ vezérlő panel
  • Kaze Maru 140 mm 500 rpm ventilátor
  • Kaze Maru 140 mm 1200 rpm ventilátor
  • Kaze Maru 140 mm 1900 rpm ventilátor
  • CPU Cooler Stabilizer 775

    Irány a bemutató!

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.