Válassza az Oldal lehetőséget

Scythe-ból sosem elég!

Scythe-ból sosem elég!

CPU Cooler Stabilizer

A cikk végére maradt egy kiegészítő, melyet a gyártó a CPU-hűtésekhez ajánl. Megérkezésének örülünk, mivel végre kiválthatjuk a hűtőkhöz mellékelt, az Intel szabványa szerint készülő benyomom-bepattan megoldást. Erre elég sok panasz érkezett. Igaz, az első felszereléskor többnyire nem volt velük probléma, de tény, hogy le-, felszerelgetést nem nagyon komálták. Hamar elfáradt a műanyag, és attól kezdve nem akart bepattanni, vagyis nem szorította a hűtőt megfelelően a processzorra.

Scythe-ból sosem elég! 1

Az új készlettel ettől a nyűgtől megszabadulunk, végre fémre cserélhetjük a leszorítókat! Mivel ma kötekedő kedvünkben vagyunk csak azt kérdeznénk, hogy miért nem eleve ezzel csomagolják a hűtőket. Na, de ne legyünk hálátlanok, örüljünk annak ami van, esetünkben a fém leszorítóknak, melyet teljes szívünkből ajánlunk minden LGA-775-ös processzorral, és Scythe hűtővel rendelkező polgártársunknak.

Scythe-ból sosem elég! 2

Összegzés

Cikkünket nem eresztettük túl bő lére, akinek ez nem tetszik, annak ajánljuk a Háború és béke című örök klasszikust! Azok azonban akik elégedettek ennyivel is már tudhatják, hogy a Scythe műhelyéből ismét érkezett néhány kellemes, és néhány kevésbé kellemes kiegészítő.

A kellemesek közé soroljuk egyértelműen a Kaze Master előlapi kijelzőket és a CPU-hűtő leszorító csomagot, míg a kevésbé kellemesek közé a ventilátorokat. A kellemeseket nem is szeretnénk tovább vesézni, inkább (gonosz mosoly) a kevésbé kellemesre térnénk ki.

Kicsit úgy érezzük, hogy Scythe az amúgy rendkívül jó, és általunk szinte imádott S-Flex ventilátorok farvizén evickélve próbál újabbnál újabb ventilátorokat megvetetni velünk. Szögezzük le, a most érkezett Kaze Maru nem rossz, csak éppen közelébe sincs az S-Flexnek. A csapágy lehetne hallkabb, a zaj lehetne kisebb, a légszállításról pedig már – félve ugyan -, de nyilatkoztunk.

Tény azonban az is, hogy a Kaze Maru nem az S-Flex árszintjén kelleti magát, tehát átverésről nem igazán beszélhetünk. Az is tény, hogy az említett rezgés, illetve csapágyhang akár a szőrszálak hasogatásának is tűnhet, hiszen mondhatjuk, hogy minden csak nézőpont kérdése, és ha az a nézőpont az S-Flex, akkor nehéz lesz kedvező véleményt alkotni. Más gyártók termékeihez egyelőre nem szeretnénk hasonlítgatni a Kaze Marut, ahogy írtuk ezt majd januárban tesszük meg.

Végezetül, és tényleg összegzésképpen annyit érdemes még leírni, hogy a Scythe termékeket vásárlók továbbra sem fognak csalódni a japán márkában, illetve a termékeikben. A minőségre nem lehet panaszunk továbbra sem!

Scythe-ból sosem elég! 3

Bruttó végfelhasználói árak:

Kaze Master 3,5″

9 900 Ft

Kaze Master 5,25″

12 090 Ft

Kaze Maru 140mm

2 590 Ft

Cooler Stabilizer 775

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.