Válassza az Oldal lehetőséget

A legjobb Xiaomi okostelefonok 2018 elején

Bámulatos mobilok, innovatív megoldásokkal és csodálatos dizájnnal.

 


Kupon kereső oldal, több ezer akció kínai áruházakban: Kínai kuponkereső


A Xiaomit a világ nagyobb részén, például az USA-ban még mindig úgy ismerik, mint egy nagy kínai mobiltelefon gyártót. Pedig a Xiaomi már jó ideje sokkal több ennél, termékeik a hordható okoseszközöktől az okosotthonokig terjednek, sőt, átmerészkednek a ruházati, egészségügyi termékek piacára is.

A termékeik közös tulajdonsága a látható innováció és az olcsóság. Képesek a konkurenciánál minőségibb, látványra és fogásra is kifogástalan termékeket gyártani, eközben pedig a termékeik megfizethetőek maradnak.

Ebben a cikkben átnézzük, hogy 2018 elején milyen telefonokkal kényeztetnek el minket. Ezek között találunk olcsó, belépőszintű, de kifogástalan minőségűt, drágábbat remek kamerával és tiszta Androiddal, és még drágábbat trend teremtő, keret nélküli kialakítással.

Xiaomi Redmi 5A

A Xiaomi Redmi 5A a cég legolcsóbb telefonja lenne, ha nem lehetne még kapni a tavaly kifutott modellt, a Redmi 4-et. Így is 100 dollár, vagyis 25 ezer forint alatti áron kapjuk meg, ami ismerve a Xiaomi erényeit nagyon barátságos árnak fog érezni, aki ezt a telefont megveszi.

 

A hardver a mai felhozatalban már nem számít erősnek. A központi egység egy Qualcomm 425, amiben  négymagos processzor dolgozik. A munkáját 2 GB rendszermemória és 16 GB háttértár segíti. Ezeket kevésnek is gondolhatnánk, de ismerve a Xiaomi által használt, Androidra épülő MIUI rendszert és a cég odafigyelését, biztosak lehetünk benne, hogy a szoftver akadás nélkül fog futni.

 

A mobil kijelzője 5 colos, ami egészen eltörpül a nagyobb telefonok mellett. Ez nem hátrány, sokkal inkább előny, hiszen egyre kevesebb ilyen “kicsi” telefon van a piacon, és bizony sokan vannak, akik a nagyobb készülékeket nem kedvelik. Az 5 colos felbontás mellé a cég HD felbontást párosított.

 

A telefonban két kamerát találunk, az előlapon egy 5- a hátlapon pedig egy 13 megapixeles darab lakik. A telefon méretéhez és erejéhez képest combos az akkumulátor, 3000 mAh kapacitású. A mostani ajánlóban szereplő mobil GLOBAL verziós, vagyis támogatja az itthon használt B20 800 MHz-es LTE frekvenciát.

Információk itt: Xiaomi Redmi 5A

 

Xiaomi Redmi 5

 

A Redmi 5 egy annyira új telefon, hogy itthon talán még senkinek sincs ilyen. December végén mutatták be, így hivatalosan csak néhány hete kapható. Sajnos árban nagy az ugrás Redmi 5A-höz képes, nagyjából dupla annyit kérnek érte.

 

A Xiaomi Redmi 5 már nem csak abban új, hogy nem a négyes, hanem az ötös sorozathoz tartozik, hanem abban is, hogy ez a készülék az első, ami a Xiaomi kínálatában a keret nélküli kialakítást a középkategóriába csempészte. A keret nélküli kialakítással az is együtt jár, hogy a napjainkban divatos 18:9 oldalarányú kijelzőt kapunk, ami már nem HD hanem HD+ felbontású, ez pedig 1440 x 720 pixelt jelent.

xiaomi-redmi-5-640x360.jpg

A telefonban már egy combosabb nyolcmagos, 1,8 GHz-en működő processzor, egy Snapdragon 450 került. A memória is több, 3 GB, a háttértár is komolyabb, 32 GB-os. Mindent összevetve ez a telefon tehát egy vérbeli középkategóriás készülék. Sok rajongót zavar a nagyobb kijelző, sokan szerették volna, ha marad az 5 col, de lássuk be, a jövő inkább ez a forma. Ráadásul a telefon vékonyabb mint elődje, és a szélessége is csak alig nagyobb, így kézben fogva csak a hossz lesz, ami eltér a négyes sorozattól.

Információk itt: Xiaomi Redmi 5

 

Xiaomi Mi A1

A Xiaomi Mi A1 egy csodálatos telefon. A képek nem adják vissza a szépségét. Bár a forma klasszikus, nem az új divat szerint húzták a vonalait, mégis, kézben fogva az embernek inkább azaz érzése, hogy egy ékszert, de legalábbis egy igazi műremeket használ. Szerencsésnek érezhetem magam, hogy nap, mint nap fogdoshatok egy ilyen gyönyörűséget, igaz nem én, hanem párom használja. Talán nevetséges, de néhány percet minden nap kap tőlem, mindig találok rá okot, hogy nyomkodjam kicsit.

 

A telefonnak nem csak a külsejébe lehet beleszeretni. A kiválasztásánál nálunk a legfontosabb szempont az volt, hogy a kamera tökéletes legyen. Tulajdonképpen nem is volt más megfogalmazott szempont, ami alapján telefont kellett választanom. Nos, a kamerával itt nincs baj! A mobil a Xiaomi jelenlegi zászlóshajójának, az Mi 6-nak a hátlapi kameráját, pontosabban kameráit kapta. A dupla 12 megapixeles kamera kombó lényegében kifogástalan, ennél sokkal többet manapság nem kaphatunk egy telefonba épített kamerától.

 

A hardver is erős, a nyolcmagos procit használó Snapdragon 625, a 4 GB RAM és a 32 GB ROM becsülettel dolgozik, a kijelző “csak” 16:9-es oldalarányú, FHD, vagyis 1920 x 1080 pixel felbontású. A telefon következő érdekessége azonban mégsem a hardver, hanem a szoftver, vagyis a rajta található Android. Ez nem a Xiaomi MIUI verziója, hanem tiszta Android, úgy, ahogy azt a Google elkészítette. A hírek szerint emiatt a telefon még évekig meg fogja kapni a legújabb Android verziót, ráadásul az első között. Erre már most is van bizonyíték, az eredetileg 7-es Androiddal érkező mobil a héten kapta meg az Oreo verziót.

Információk itt: Xiaomi Mi A1

 

Xiaomi Mi 6

 

A Xiaomi Mi 6 tehát a cég jelenlegi zászlóshajója. Nem mondható fiatal készüléknek, a tavalyi év elején mutatkozott be, utódjáról pedig már most is elég sokat tudunk, várhatóan tavasszal bemutatkozik. Ennek ellenére ezt a telefont nem szabad kifelejteni a legjobb Xiaomi telefonok listájáról.

 

A telefonban a Qualcomm Snapdragon 835 dolgozik, ebben nyolcmagos 2,45 GHz-es processzort és egy Adreno 540-es grafikus gyorsítót találunk. Több kiépítés létezik belőle memória és háttértár terén, most a legolcsóbb változatot mutatjuk, ebben 6 GB a RAM és 64 GB a ROM.

 

A telefon formája még a régi iskola szerinti, a kijelzője sem a divatos nyújtott, hanem a “hagyományos” 16:9-es oldalarányú. A képátló viszont még barátságos 5,15 colos, szóval, ha szeretnél magadnak egy új, erős, de nem nagyméretű telefont, akkor sietned kell, hogy az Mi 7 megjelenése előtt beszerezz egy hatost, amivel aztán az erős hardver miatt még sok évig elleszel.

xiaomi-mi-6-4.jpg

Az Mi A1-nél már említettem a kamerákat. A hátlapi dupla kamera tényleg csodálatos, így érdemes megvásárolni már csak emiatt is. Ráadásul az A1-től eltérően itt egy erős, 8 megapixeles kamerát kapunk szelfi lövőnek, amivel tényleg jó minőségű önarcképeket készíthetünk, függetlenül attól, hogy az arcunk mennyire jó minőségű.

Információk itt: Xiaomi Mi 6

 

Xiaomi Mi Mix 2

imgpsh_fullsize-9.jpg

A Xiaomi Mi Mix 2 az a telefon, amit nap mint nap kézbe veszek, lévén egy ilyen csodát birtoklok jelenleg. Többször leírtam már, nem is szégyellem, Xiaomi mániás vagyok, nem is lehetne más telefonom mint ilyen. A Xiaomi Mi Mix 2 a hardver tekintetében lényegében az Mi 6 testvérének tekinthető, legalábbis a központi egység terén. Azonban két telefon nem is lehetne különbözőbb, mint ezek az egy családba született fickók.

s_63884634d5dc490587c2045a5c46d532.jpg

A Xiaomi Mi Mix, a jelenlegi kettes verzió elődje egy igazi trendteremtő készülék volt. Bár nem volt első a keret nélküli kialakításban – a Sharp Christal volt az első- mégis, a Xiaomihoz, az Mi MIX-hez kötjük ezt a formát. Ennek oka, hogy ez a telefon volt az, ami megváltoztatta a képet a fejünkben, hogy is kell egy modern mobilnak kinézni. A MIX keret nélküli kialakítása magával ragadta a felhasználókat, és az egész mobilpiacot új vágányra terelte. Az első olyan kínai telefon volt, ami nem a “nagy” gyártókhoz igazodott, sőt, inkább a nevesebb gyártók igazodtak hozzá.

xiaomi-mi-mix-128gb-white_1_1.jpg

A MIX 2-től azt vártuk, hogy folytatni fogja az előd által kitaposott utat, és ahhoz hasonlóan nagy dobás lesz. Nem lett az, de ez nem jelenti azt, hogy rossz telefon, sőt. Mindössze arról van szó, hogy a piac előre beárazta, hogy a telefonban olyan újdonságokat fogunk kapni, mint például az előlapi üveg alá rejtett ujjlenyomat olvasó,. Ehhez képest “csak” egy csúcskategóriás hardvert kaptunk elképesztően szép külsővel, 18:9-es oldalaránnyal és FHD+ felbontással.

xiaomi-mi-mix-128gb-white.jpg

A telefon, ahogy elődje is, egy igai műremek. Bár nem annyira történelmi jelentőségű mint az elődje, azt kell mondanom, hogy büszke vagyok, hogy ilyet használhatok.

További információk: Xiaomi Mi Mix 2

Ezek tehát véleményünk szerint a legjobb Xiaomi telefonok. Lehetett volna ez a lista sokkal hosszabb is, hiszen lényegében minden készülékük ide kerülhetett volna. Az olcsó Note 5A, a drágább nagy kijelzős Redmi 5 Plus, vagy a hatalmas Mi MAX 2, mind-mind itt lehetne.

A tavasz és a nyár eleje is izgalmas lesz, hiszen előbb az Mi 7-et, az új zászlóshajót, később pedig az Mi MAX 3-at várjuk. Biztosra vehető, hogy ezek a telefonok is tovább fogják öregbíteni a Xiaomi nevét, és segíteni fognak abban, hogy a gyártó a legnagyobbak között is a legnagyobb legyen éveken belül.


Iratkozz fel kuponkód hírlevelünkre, és minden nap postaládádba érkeznek a legfrissebb akciók: Kuponkód hírlevél

Figyeld kuponkód kereső oldalunkat, és minden vásárlás előtt nézd meg, nincs-e élő akció az általad kinézett termékre: Kínai kuponkód kereső

Ha nem vagy gyakorlott vásárló a kínai áruházakban, akkor olvasd el cikkünket és válj profivá: Így vásárolj a nagyobb kínai áruházakban

A legjobb Xiaomi okostelefonok 2018 elején 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.