Válassza az Oldal lehetőséget

Edimax az n-korszak hajnalán

Jelen cikkünkben az Edimax négy terméke kapott helyet. Ezek az eszközök külsőleg mind a nagyjából két éve választott új utat követik. Akkoriban váltott dizájnt a cég számos hálózati terméke, azóta pedig mindegyik megkapta a letisztult formavilágot és a fehér színt. Mivel az Edimax eszközeiről írtunk már néhány cikket ezekre is visszautalunk, hiszen lényeges pontokat, mint a kezelőfelületet, már bemutattuk.

Edimax az n-korszak hajnalán 1


Emiatt rögvest egy hivatkozást adunk, és javasoljuk az ott leírtak elolvasását. Ez a cikk 2008 tavaszán született, és bemutattuk benne az akkor debütáló új EZmax névre keresztelt felületet, melyen keresztül az aktív hálózati eszközök beállításai villámgyorsan elvégezhetőek, és ami nagyon lényeges, a beállítások között ott van a titkosítás bekapcsolása is, ami által hálózatunkat védhetjük a külső behatolások ellen.

A cikk itt olvasható: Edimax – fő a vezeték nélküli biztonság!

Ha cikken túl vagyunk, lépjünk is tovább! A most nálunk járt négy eszközt két csoportra bonthatjuk. Kettő az nLITE, a maradék kettő pedig az nMAX jelölést kapta. A fő különbség a két csoport között a Draft 2.0 megléte, illetve hiánya. Ahogy bevezetőnkben írtuk a 2.0-ás eszközök lényegében megfelelnek az n szabványnak, míg a másik két eszköz nem. Ezek némileg lassabb átviteli sávszélességet ígérnek, illetve a hatótávolság is kisebb. Ennek oka, hogy az n szabvány véglegesítésének elhúzódása miatt sok gyártó kezdett el olyan eszközöket gyártani, melyek a régi g szabványnál gyorsabbak voltak, ám mivel akkoriban az n szabvány csak nyomokban létezett, annak nem felelhettek meg. Az alábbi ábra mutatja a különbségeket az eszközök teljesítménye között.

Edimax az n-korszak hajnalán 2


A két nLITE eszköz egy USB-s hálózati adapter és egy 3G router, míg a nMAX jelölésűek mind a ketten routerek, ráadásul ezek közül az egyik a vezetékes portokon gigabites sávszélességet is biztosít.

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2