Válassza az Oldal lehetőséget

Edimax az n-korszak hajnalán

Cikkünk, ahogy az észrevehető nem teszt, sokkal inkább figyelem felkeltés az Edimax hálózati eszközei irányában. Úgy gondoljuk, hogy ennek most tényleg itt az ideje, az n szabványt támogató eszközök terén legalábbis mindenképpen. Ez az ok egyszerű. A szabvány véglegesítése óta már nem kell attól tartanunk – ami azért néha tényleg valós veszély volt –, hogy a most vásárolt eszköz a későbbiekben nem lesz kompatibilis a legtöbb más eszközzel. A 802.11n szabvány immár végleges, azt is tudjuk, hogy a Draft 2.0-ás készülékek megfelelnek a szabványnak, így a későbbiekben már egyre gyakrabban találkozhatunk olyan eszközökkel, melyek ezen a szabványon alapulnak. Elég, ha csak az LG wirelessel támogatott asztali hálózati eszközeire gondolunk, melyeken már ott díszeleg az n betű is.

Edimax az n-korszak hajnalán 1

A váltásra tehát megérett az idő. Azt persze nem javasoljuk, hogy húzkodjuk ki a falból a kábelt, ha már bent van, de azt mindenképpen, hogy ha otthonra építünk hálózatot, nyugodtan gondolkozzunk az új vezeték nélküli eszközökben. Multimédiára, fájlmásolásra már tökéletes lesz, és akár HD felbontású anyagok továbbítására is alkalmas. Ez fontos érv, hiszen a számítástechnikai piac átalakulás előtt áll. Eddigi gépeink jó része kiváltásra kerül a közeli jövőben a nettopok és társaik képében. Ezek az eszközök már elegendő erővel rendelkeznek napjainkban is (legalábbis ION fronton), hogy a HD felvételeket lejátsszuk rajtuk, böngésszük a netet, vagy akár irodai munkára használjuk őket. Az egyetlen, és várhatóan javíthatatlan hátrányuk a bővíthetetlenségben rejlik, és pont erre jelent orvosságot a nagyobb adatátviteli sávszélesség, hiszen a háttértárolók esetében semmi nem írja elő, hogy annak a gépben kell lennie, és nem a ház egy másik részében, esetleg a dolgozószobában. Ha pedig így van, és ha rendelkezésre állnak az n-es eszközök, akkor már fel is építhetjük az otthoni multimédia hálózatunkat, ahol az adatok megfelelő sebességgel, ám de vezeték nélkül vándorolnak a kijelölt helyre.

Edimax az n-korszak hajnalán 2

Ami bizonyos, hogy én hamarosan fejleszteni fogok és lecserélem a jelenlegi wireless rendszeremet, ráadásul nem fogom figyelmen kívül hagyni az Edimax megoldásait, mert tapasztalatom szerint megbízhatóak, ráadásul jól is néznek ki.

Az Edimax termékeket a hazai forgalmazó, a Kelly-Tech Kft. biztosította bemutatónkhoz. Köszönjük!

Edimax az n-korszak hajnalán 3

Az Edimax termékeket a szép külső, és a megbízható belső, valamint az elérhető szolgáltatások miatt a megvásárlásra javasolt termékek közé jelöljük.
A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2