Válassza az Oldal lehetőséget

Idén nyáron megéri-e vásárolni Xiaomi Redmi 9-es mobiltelefont?

Idén nyáron megéri-e vásárolni Xiaomi Redmi 9-es mobiltelefont?

A sokoldalú online árukínálat mellett a mobiltelefonok piacán, alacsony árkategóriában a Xiaomi Redmi 9 az egyik legolcsóbb készülék. Négy kamerával és MediaTek Helio g80 processzorral van felszerelve, nem beszélve a törésálló kijelző kialakításról, vagy a hosszú üzemidőről.

Idén nyáron megéri-e vásárolni Xiaomi Redmi 9-es mobiltelefont?


 

Cikkünkben néhány fontos tulajdonságot bemutatva, segítünk, hogy a mobiltelefonok sokaságában a vásárló ne vesszen el.

 

Különleges mobiltelefon, korrekt áron

A Redmi 9, mint alapmodell nemcsak a kedvező áru mobiltelefonoknál egyedi, hanem a Xiaomi termékpalettáján is. Az ára pedig 30 ezer és 100 ezer forint között mozog, így ez az eszköz igen jó vétel lehet.

Maga a kijelző egyébként szép, Full HD + felbontással és magas 19,5: 9 képaránnyal rendelkezik, ugyanakkor nem képes az AMOLED panelek által előállított élénk színekre a Xiaomi márkák között.  A Xiaomi lefaragta a költségeket azáltal, hogy megadta a régebbi Gorilla Glass 3-at, ami sokkal biztonságosabb, mint ha egyáltalán nincs védelmünk, de inkább a Gorilla Glass 5 vagy 6-ot látnák szívesebben a márkát jól ismerők.

A kialakítás meglehetősen egyszerű, de összhangban van azzal, ahol általában elvárjuk, hogy megtaláljunk bizonyos funkciókat. Az alacsony költségvetésű mobiltelefonok esetében teljesen gyakori, hogy az ujjlenyomat-érzékelőt találunk a hátulján. Itt el van helyezve a központi négylencsés fényképezőgép alján, ezért vigyázzunk arra, hogy ne hagyjunk piszkos ujjlenyomatokat az egész fényképezőgépen, vagy tisztítsuk gyakrabban a telefont.

Mindezek mellett a 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó és a SIM kártya helye nagyon praktikusan van kialakítva, így nem merülhet fel bennünk, hogy váltsunk a dual-SIM-es eszközre, természetesen ez nézőpont kérdése.

Az alaptípus 32 GB-os kiszerelésben kapható, viszont kicsit drágább készülék már 64GB-os belső tárhellyel szintén elérhető, azonban van lehetőség MicroSD kártya bővítésre, ha szükség kínálkozik további tárhelyre.


 

Hardver és teljesítmény

Ennek a telefonnak az egyik legfontosabb értéke a nagy akkumulátor, névleges teljesítménye 5020mAh, amely nagyon jól kitart egy teljes napig, és valószínűleg tovább, de amikor az akkumulátort újratöltjük, akkor maga a folyamat nagyon lassú – még a 18 W-os gyors töltéssel is. Közel 30 percbe telik, mire a mobiltelefonhoz mellékelt – egy ilyen kiegészítő manapság igazi kincs – 10W-os töltővel 20% -ig eljutunk. Természetesen ez nagyrészt azért van, mert ilyen nagy kapacitású akkumulátorról beszélünk, ehhez hozzá kell szoknunk, csakúgy, mint a vezeték nélküli töltés hiányához. Ha úgy nézzük a készülékhez egy „mini-powerbankot” kapunk, amely jól bírja a gyűrődést.


 

Szoftver

Bár a MIUI 12-et bevezetik a Redmi 9-be, jelenleg a MIUI Global 11.0.8 verziót futtatja, aktualizálás nélkül. Ez tulajdonképpen a Xiaomi egyedi felülete, amely az Android 10-re vonatkozik. Vannak olyan felhasználók, akik sokkal jobban szeretik ezt a különleges szoftvert, ellentétben az Android rendszerrel.

Miután eligazodunk a beállításokban – és ez a legutóbbi frissítéseknek köszönhetően sokkal egyszerűbbé vált – mindent megtalálhatunk, amire szükségünk van, és még sok minden mást, beleértve néhány igazán hasznos Xiaomi-exkluzív alkalmazást, mint például a Second Space és a Dual Apps-ot. A Xiaomi egy rendszerszintű Dark (sötét) módot kínál, ez az opció hasonló a Facebook Messengeréhez. Hátrányként jellemezhető, hogy hiányzik a „mindig bekapcsolt képernyő” mód.


 

A választás…

Aki egy olcsóbb kategóriájú mobiltelefont keresgél az internetes áruházakban, tudja, hogy mire számíthat, a kedvező ár természetesen nem jelenti azt, hogy rossz minőségű terméket kapunk. Az 5G-t mindenesetre ilyen telefonkészülékeknél ne keressük, de a sztereó hangszóró hiányossága zavaró lehet. Azt kell eldönteni, hogy milyen célra szeretnénk vásárolni, abban esetben a negatív meglepetések kizárhatjuk!

 

Szponzorált tartalom

Idén nyáron megéri-e vásárolni Xiaomi Redmi 9-es mobiltelefont? 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.