Válassza az Oldal lehetőséget

Kipróbáltuk: Vivotek H.264 – már megint kukkolunk!

 

A kamerák képét a Vivotek szoftverén vagy internet böngészőn keresztül is nézhetjük. Helyi hálón természetesen az előbbi, interneten az utóbbi a kézenfekvő megoldás. És hogy mit értünk egyszerű használaton? Nos, a kamerák mellé adott szoftverrel pillanatok alatt, néhány kattintással tudjuk a hálózaton elérhető eszközöket csatarendbe állítani. Elég, ha az IP címet tudjuk, a szoftver már kideríti az adott kamera típusát, így a megfelelő beállításokat ajánlja fel. Oh, persze, talán felesleges is leírni, hogy a kamerák beállítását a felderítés és a rendszerbe illesztés után el is végezhetjük a szoftveren keresztül. A rengeteg beállítási lehetőséget nem fogom részletesen leírni, akit érdekel a téma a mellékelt képek alapján látni fogja, amit látni kell. Igyekeztem a telepítés illetve a beállítás minden pontjáról képernyőmentést készíteni, így a következő oldalon több, mint harminc képet nyálazhattok végig.

IP8331

Kicsit felborítva a cikkek szokásos elrendezését az összegzést most olvashatjátok, azután jöhetnek a képek!

Első sorban a képminőségre voltunk kíváncsiak az új tömörítés kapcsán. Nos, azt kell mondanunk, hogy megérkezett amire vártunk, végre elfelejthetjük a VGA felbontást, mint maximumot. Igaz, nem minden kameránál van ez így, de van egy olyan gyanúnk, hogy az idő múlásával az egyszerűbb darabok esetén is válogathatunk a nagyobb felbontások közül. A kameráknál elérhető H.264 kódolás, illetve a folyamatosan növekvő és elérhető internetes sávszélesség révén már most is kihasználhatjuk a jobb képminőség előnyeit, és valószínű, hogy a jövőben a kamerák hardverének további erősödése, valamit az internet elérésének gyorsulása további javuláshoz vezet.

 

Persze, ha már képminőség, akkor érdemes megnézni az alábbi videót, ami egy FD8161-es kamerával készült. Ime, ezt tudja 2 megapixel!

 

 

Persze belső hálózatokon, főleg, ha gigabites hálóról van szó, már nem lehet semmi akadály, de napjainkban már jogos igény, hogy ne csak a portás fülkéjéből, hanem akár egy másik országból is figyelemmel kísérhessük ingó és ingatlan vagyonunk állapotát.

A Vivotek kamerák kapcsán már többször leírtuk, hogy a minőségükkel messzemenően elégedettek vagyunk, és természetesen alkalmasak az előzőekben vázolt igények kielégítésre is. A cég portfóliója meglehetősen széles, így kedvünkre válogathatunk a kül- és beltéri megoldások garmadájából. Ezek a pozitívumok, valamint a cég kameráinak minősége mit sem változott az utóbbi években, továbbra is hozták a megszokott magas színvonalat, így továbbra is szívesen ajánljuk őket megvételre.

 

new szerkesztoi ajanlat kicsi

Vivotek H.264 kamerák

 

A Vivotek kamerákat a hazai forgalmazó, a Kelly-Tech Kft. biztosította a cikkhez. Köszönet érte!

 

Lapozzatok a képekért a következő oldalra!

 

Kipróbáltuk: Vivotek H.264 - már megint kukkolunk! 1

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2