Válassza az Oldal lehetőséget

Szoftverteszt: Panda Cloud Antivirus

A cél megfogalmazása 

Elsőként is összegezzük az eddigieket. Van egy olyan vírusirtónk, mely teljes mértékben ingyenes, nem bombáz kéretlen reklámokkal, ezenkívül letisztult kezelőfelülettel rendelkezik és minden népszerű Windows rendszeren elérhető. A dolog már szinte olyan jól hangzik, mintha nem is lenne semmi teendőnk. Azért van itt még egy kis „apróság”, a vírusirtónk épp a vírusok irtásában nem jeleskedik, és ez baj. 

Kulcsszavak: 

  • Ingyenes
  • Egyszerű
  • Teljes értékű védelem 

Oké, akkor most egy olyan víruskergetőt szeretnénk, mely szintén ingyenes – tudjuk, hogy ezen alkalmazások fejlesztése komoly költségekkel jár, ezért az ízlésesen elhelyezett reklámokkal meg tudunk barátkozni –, szintén arcpirítóan könnyű használni, ráadásul jól állja a sarat a rosszindulatú programokkal szemben. Utóbbi okozta a legnagyobb fejtörést, hiszen vírusirtókat tesztelni majdnem olyan nagy munka, mint létrehozni azokat.

malware2

A védelem kérdése 

A vírusvédelem tekintetében nincs helye az olyan szavaknak, mint a szerintem, elméletileg, úgy tűnik, szinte biztosan… Úgy döntöttünk, hogy az lesz a legcélravezetőbb, ha eme kérdésben profi segítséget kérünk.

Az IT biztonság és az antivírus kutatás témakörében meghatározónak számító AV-TEST Institute és AV-Comparatives mögött komoly szakemberek állnak. A tesztelőket és a felhasználókat azzal segítik, hogy  legtöbb publikációjukat ingyenesen elérhetővé teszik. A két különböző forrás garantálja, hogy valóban megbízható adatokat kapunk. Ez nyilvánvalóan durván lecsökkenti a lehetséges programok körét, ám csak így tudjuk azt 100 százalékosan garantálni, hogy az ajánlott program valóban megállja a helyét.

A két kutatóintézet statisztikái alapján nagyjából a következő nevek jöhetnek szóba: Avast: Free AntiVirus 2014, AVG: Anti-Virus Free Edition 2014, Baidu: Antivirus 1.6, Panda Security: Cloud Antivirus 2.3, Qihoo: 360 Internet Security 4.2, Comodo: Internet Security 6.3. A bevezetővel kicsit lelőttük a poént, de azért nézzük meg a részleteket.

A szerzőről