Válassza az Oldal lehetőséget

Szoftverteszt: Panda Cloud Antivirus

Mély vízben 

A csöppet sem kalandos telepítés után végre működésbe léphet a Panda Cloud Antivirus. Az első benyomásaink szerint a felhasználói felület ízléses, feltehetően könnyen kezelhető lesz, bár kicsit zsúfoltnak tűnik – mi kicsit szellősebbé tennénk.

Érdekes, hogy a „B” rendszernél egy bezárható reklámcsík is látható, miközben az „A” esetében ez teljesen hiányzik. Az mindenesetre bizonyos, kéretlen hirdetéseknek nyoma sincs, egyedül a tűzfal funkció mutatja, hogy ez nem egy teljes értékű verzió – később kiderült, hogy az USB védelem is korlátozott, viszont az autorun védelem legalább aktív. 

Olyan vírusirtót kerestünk, mely mellett a faék bonyolult, űrtechnológiával készített eszköznek tűnik, s úgy fest, sikerrel jártunk. A GUI-t egy olyan amatőr felhasználóval is teszteltük, aki eddig jóformán csak a Microsoft Security Essentials-t látta, néhány mondatos útmutató után nem akadtak problémák.

panda kesz

Személyes véleményünk szerint egyedül a jobb alsó sarokban lévő gomb az, amin még érdemes lenne egy kicsit dolgozniuk a designereknek, mert még tapasztaltabb felhasználóknak sem egyértelmű, hogy az hívja elő a lent látható modulokat.

panda titkos_szekcio

Ez bizony némi szépségfolt, hiszen láthatóan fontos beállítások kaptak itt helyet. Az adatvédelmi pajzsról már korábban szóltunk, a helyreállító rendszerindítás viszont megint megér egy misét.

A szerzőről