Válassza az Oldal lehetőséget

Szoftverteszt: Panda Cloud Antivirus


A nagy panda 

A szolgáltatás használatához elsőként ki kell választanunk, hogy helyreállító USB-meghajtót szeretnénk, vagy úgynevezett helyreállító bootszektort kívánunk létrehozni. Ha utóbbi mellett döntünk, akkor a bootszektor vizsgálat opció a számítógép minden indításakor megjelenik a rendszerek listáján, ha pedig az előbbit választjuk, akkor egy olyan pendrive-hoz jutunk, mellyel több fertőzött PC-t is megvizsgálhatunk.

Az első lehetőséget élesben is kipróbáltuk, a védelem megfelelően működik, a vizsgálat meglepően rövid idő alatt lezajlott. Személyesen meggyőződtünk arról is, hogy a Panda eltávolítása után a boot fájl eredeti állapotába kerül.

Ez a védelem a manapság sajnos előtérbe kerülő zsaroló, egyes fájlokat, mappákat zároló vírusok ellen lehet hatásos. Azért joggal reméljük, hogy ezt a fegyvert nem sokszor kell használnunk, hiszem amolyan utolsó mentsvárról szó.

panda szulo_vedelem

A kis panda 

Végezetül a szülői felügyelet szolgáltatásról kell még pár szót szólnunk. Ismét egy hasznos, az ingyenes vírusirtók között pedig igazi unikum megvalósítást kaptunk. A fenti képen láthatjuk, hogy számos kategória révén szűkíthetjük a megtekinthető weblapok listáját, illetve arra is van mód, hogy címeket és címtartományokat engedélyezzünk, zároljunk. Ha mindent helyesen állítottunk be, akkor a lenti kép fogadhat majd minket. A funkció használata előtt érdemes jelszóval védeni a vírusirtót, utána viszont már a rendszergazdai jogokkal rendelkező profil sem jelent majd kivételt.

panda ez_fogad

A szülői felügyelet kapott egy remek összegző oldalt is, ahol napra, hétre és hónapra pontosan nyomon követhetjük, hogy a lurkó milyen internetes címeket nyitott meg – a Panda a linkeket kategóriánként (például hírportálok) is meg tudja jeleníteni.

Időközben rájöttünk arra, hogy talán nem véletlenül vannak elrejtve ezek a beállítások.

A szerzőről