Válassza az Oldal lehetőséget

Processzorhűtő teszt – Noctua az Intel Core i5 ellen

Az NH-U12P az első oldalon tárgyalt borda nagyobb változata. A lamellák kiképzése és száma megegyezik, mindössze a lamellák felülete lett jóval nagyobb. A hasonlóság itt nem ér véget. A borda talpa teljesen ugyan az, mint az öcsinél megismert, csövekből is hasonlóan 4 darab van, és persze nem változott a csövek átmérője sem, itt is 6 milliméteres. Ami változott az természetszerűleg a csövek hossza, de ezen nem is lepődünk meg, hiszen a borda is magasabb.

Processzorhűtő teszt - Noctua az Intel Core i5 ellen 1 Processzorhűtő teszt - Noctua az Intel Core i5 ellen 2

Itt szóljunk néhány szót a felszerelésről. A leszorító nem a szokásos lenyomom, bepattan fajta Intel rögzítő. A Noctua megoldásának a SecuFirm MOUNTING nevet adta. Ami bizonyos, hogy a rögzítés valóban „secu” vagyis biztonságos, amit mi sem mutat jobban, minthogy a felszerelés eltart vagy negyed órát. Nem csak az alaplap fölé, hanem alá is kerül egy merevítő rész, így attól bizonyosan nem kell félni, hogy a hűtő elgörbíti lapunkat. A borda leesésére sincs esély, ha használunk csavarhúzót, és attól sem kell félnünk, hogy tönkre megy a leszorító, ha valami különös hóborttól vezetve naponta többször szeretnénk le-fel csavarozni a bordát. Persze ki tenne ilyet jószántából?

Processzorhűtő teszt - Noctua az Intel Core i5 ellen 3 Processzorhűtő teszt - Noctua az Intel Core i5 ellen 4

A borda méreténél fogva nagyobb ventilátort (Noctua NF-P12) mellékelt a gyártó, még pedig 120 milliméterest. Ahogy az előző bordánál, úgy itt is adott a lehetőség egy második ventilátor felszerelésére. A gyári légkergető 1300-as percenkénti fordulattal bír, eközben képes 63,4 köbméter levegőt átgyömködni a lamellák között, és persze termel egy kis zajt is, ez az adat szám szerint 19,8 dBA. Itt is megtaláljuk az U.L.N.A. kiegészítőt.

Processzorhűtő teszt - Noctua az Intel Core i5 ellen 5 Processzorhűtő teszt - Noctua az Intel Core i5 ellen 6

Két adattal maradtunk még adósak. A borda térbeli kiterjedése 158 x 126 x 71 milliméter, tömege 600 gramm. 

 

A szerzőről

s3nki

A HOC.hu oldal tulajdonosa. Több száz cikk, és több ezer hír szerzője. A különböző online felületeken kívül írt a Chip Magazinba, és a PC Guruba is. Egy ideig saját PC-s boltot vezetett, éveken át dolgozott üzletvezetőként, szervizvezetőként, rendszergazdaként az újságírás mellett.

Csomagkövetés (1Tracking)

Partnereink

Partnereink

Csomagkövetés

Másold be a csomagszámot, és nyomd meg a mehet gombot!

Vásárlási segédlet

igyvasarolj2